Közélet

Rusvai Miklós határozott véleményt mondott: a koronavírus influenzaszerű betegséggé szelídült

Rusvai Miklós szerint a koronavírus már egy influezához hasonló megbetegedéssé szelídült, amelyben nagy szerepe van az omikron variáns felfutásának – írja a HírTV.

A vírusszakértő szerint többségében már csak influenza-szerű tünetet érezhetnek azok, akik koronavírusban szenvednek. Ez a jelenség pedig leginkább a jóval fertőzőképesebb, de enyhébb tüneteket okozó omikron variáns miatt lehet.

A VUHANI VÍRUS HALÁLOZÁSI RÁTÁJA 2 SZÁZALÉK VOLT, AZ OMIKRONÉ JÓVAL ALACSONYABB

Kezdetben a vuhani koronavírus halálozási rátája még 2 százalék volt, amely az influenza esetében előforduló mutató százszorosa. A jelenlegi halálos kimenetelű fertőzések száma azonban elmarad a korábbi hullámokétól. Rusvai ennek ellenére figyelmeztetett, hogy önmagában az influenza is produkálhat súlyos lefolyású betegséget. A vírusszakértő hangsúlyozta azt is, hogy csak a magas antitest-képződés adhat teljes védettséget a vírussal szemben, ezért érdemes keverni az egyes vakcinákat.

FALUS FERENC SZERINT HA NEM JÖN ÚJABB VARIÁNS, NYUGODTABB HÓNAPOK KÖVETKEZNEK

Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos úgy véli, amennyiben nem jelenik meg új variáns, nyugodtabb hónapok következhetnek, és már a lazításra sem kell sokat várni. Az elmúlt hetekben rengetegen estek át az omikron-fertőzésen volt olyan nap, amikor 20 ezer fölé ment az új megbetegedők száma. A korábbi országos tisztifőorvos arra számít, hogy három-négy nap múlva tetőzik a járvány, és végre lecsenghet az ötödik hullám.

Forrás: portfolio.hu, HírTV

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb