Közélet

Szlávik János nem tartja jó döntésnek a kötelező koronavírus elleni oltás bevezetését

Több ország is szigorítja a járványügyi korlátozásokat, és kötelező oltásokat vezetnek be. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint ez nem jó döntés, és inkább enyhíteni kellene a szigorításokon, valamint a kötelező oltást is rossz ötletnek tartja. Mint mondta: az emberek egyre jobban megtanulnak együtt élni a vírussal.

Szlávik János aggódik amiatt, hogy jön egy újabb variáns, amelyik teljesen különbözik az eddigiektől, és kikerüli a védőoltásokat, ugyanakkor hozzátette: úgy látja, az emberek többsége átesett rajta, vagy védőoltást kapott, ezért már kifelé tartunk a járványból, de nincs rá garancia, hogy nem jön egy súlyosabb variáns. 

NEM KELL SZIGORÍTANI, ÉS NEM JÓ ÖTLET A KÖTELEZŐ OLTÁS

Arra a kérdésre, hogy jó döntésnek tartja-e, hogy több országban is enyhítenek a járványügyi korlátozásokon, azt felelte, hogy szerinte az omikron miatt a teljes könnyítés felé kell vonulni. “Nem kell szigorítani, nem tartom jó döntésnek, hogy kötelező oltásokat vetünk be akkor, amikor látjuk, hogy egyre enyhébb variációk jönnek, az emberek egyre jobban megtanulnak együtt élni a vírussal” – mondta Szlávik János a TV2 reggeli műsorában, hozzátéve, nem hiszi, hogy a következő hullámokban bármilyen komoly szigorításokat kellene hozni.

MINDEKÖZBEN RUSVAI MIKLÓS KIJELENTETTE: NEM OLTATJA BE MAGÁT NEGYEDSZERRE

Nem oltatja be magát negyedszerre, inkább vállalja a veszélyt – idézi az Index Rusvai Miklós állatorvos, virológus szavait a Spirit FM Aktuál című műsorából. Rusvai Miklós szerint a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb