Közélet

Migránsdömping volt Szeged környékén: 117 intézkedés, egyetlen éjszaka alatt

A magyar rendőrök a nemrég érkezett cseh kollégáikkal és a katonákkal, valamint a polgárőrökkel együttműködve elfogtak két embercsempészt és 117 határsértővel szemben intézkedtek csütörtökre virradó éjszaka Csongrád-Csanád megyében – közölte a rendőrség.

Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Mórahalom külterületén, továbbá Szeged belterületén öt csoportban 97 határsértőt tartóztattak fel, a csoportok tagjai szír, török, afgán, kubai és grúz állampolgároknak vallották magukat. 

Hajnalban is volt egy nagyobb “fogás”, a járőrök hajnali 3 óra után Domaszék külterületén ellenőriztek két, egymás után haladó, szerb és lengyel rendszámú gépjárművet. Az egyik autó rakterében húsz határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Az ukrán és horvát állampolgárságú sofőröket a rendőrök előállították, elszámoltatásuk folyamatban van. 

NEGYVEN CSEH RENDŐR ÉRKEZETT A DÉLI HATÁRRA, ILYEN VOLT AZ ELSŐ NAPJUK

Negyventagú cseh rendőri kontingens kezdte meg a szolgálatot a magyar-szerb határon, a vasárnap délelőtti bemutatkozásukon Miroslav Tóth parancsnok közölte, terepjárókkal, rabszállítóval, kutyákkal és éjellátó készülékekkel érkeztek a Schengen-i határ védelmére.

A csapatot első napjukon Gyálarét külterületére kísértük el a Szeged365 kamerájával, bevetés indul:

Fotók: Szűcs Péter, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb