Sport

15 éremmel tértek haza Horvátországból a szegedi kick-boxosok

15 érmet hozott haza a szegedi Halker-KiralyTeam Horvátországból, a most hétvégén megtartott Karlovac Open Európa Kupáról – tudtuk meg Dr. Gyuris Gábor vezetőedzőtől. Még nagyobbat üt a fenti szám, ha hozzátesszük, hogy az ipari mennyiségű érmet mindössze 5 szegedi versenyző:

  • a Kadett 2-es Nagy Bálint,
  • a Junior korosztályos Bárdos Inez,
  • Haider Katrin,
  • Solymosi Bence,
  • Solymosi Máté gyűjtötte be.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Az alábbiakban Dr. Gyuris Gábor összefoglalója érkezik a horvát kupáról:

  • “Nagy Bálint az egyéni +69 kg-os küzdelmek mellett elindult a korcsoport súlycsoport nélküli kategóriájában az ún. Grand Championban, a Kadett-2-es és a magasabb, junior korcsoportú két fős csapatküzdelmekben, valamint a klasszikus csapatküzdelmekben is. Bálint ahol elindult dobogóra is állt. A két fős látványos Tag Team küzdelmekben párjával, mind a Kadett 2, mind a Junior korcsoportban a dobogó legfelső fokáig menetelt, két aranyérmet szerezve. Saját egyéni súlyában, a Grand Champion kategóriában és a klasszikus csapatküzdelmek során pedig egyaránt bronzérmet szerzett. Ezekből kétszer is a korosztály horvát klasszisa, a hazai pályán tatamira lépő versenyző állta útját az elődöntőben, elütve őt a fényesebb medáliáktól.
  • Bárdos Ineznek – az idei korcsoportváltását követően – mostantól a juniorok között kell helytállnia, ami sosem könnyű feladat. Főleg egy ilyen balszerencsés sorsolással, amivel most kellett szembesülnie. A Junior 50 kg-ban Inez már a 16 között egy olyan olasz lánnyal csapott össze, aki később nem csak a saját súlycsoportját nyerte meg játszi könnyedséggel, hanem a junior Grand Champion küzdelmeit is hatalmas fölénnyel nyerte. A korosztály egyik ikonja ellen Inez mindezek ellenére káprázatos mérkőzést produkált és csupán egyetlen találattal maradt el a csodától, 5:4 arányban tudta csak legyőzni a későbbi győztes, így nem jutott be sajnos a 8 közé. Ez az, amikor az elért helyezés abszolút nem áll arányban a mutatott teljesítménnyel. A látottak alapján azonban kijelenthető, ha ilyen teljesítményre lesz képes Inez a Juniorok között is, akkor sok félnivalónk nincs a jövőt illetően.
  • Haider Katrin a junior -60 és -65 kg os küzdelmekben is kesztyűt-lábvédőt húzott. Úgy hozta a sors, hogy előbb a magasabb súlyban kellett bizonyítania. A 65 kg-ban az elődöntőig menetelt, ahol azonban szintén egy ponttal alulmaradt, így bronzérmet szerzett. Ezt követően a 60 kg-ban már nem lehetett megállítani és szenzációs versenyzéssel, hatalmas magabiztossággal, hibátlan teljesítménnyel lépett túl minden mérkőzésén és ellenfelén. Nagyon megérdemelten nyerte meg az Európa Kupát és ezen a versenyen mutatott teljesítménye ismét régi önmagát idézte.
  • Solymosi Bence is szerencsét próbált a junior 69 és 74 kg mellett a korcsoport Grand Champion és csapatküzdelmeiben is. A 69 kg-ban kiválóan szerepelt és a népes mezőnyben egészen az elődöntőig jutott, ahonnan azonban már nem ő került ki győztesen, így szépen csillogó bronzérmet szerzett, majd a junior csapatversenyben egy ezüsttel gazdagodott. A többi kategóriában ezúttal nem tudott dobogóra lépni, de dinamikus, robbanékony és elszánt bunyóját mindig öröm nézni.
  • Solymosi Máté vállalta a legtöbb kategóriában való indulást, pénteken és szombaton összesen 6(!) számban állt tatamira. Elindult a zöld öv alattiak -79 és -89 kg-os súlycsoportjában, ahol mindkét esetben magabiztosan diadalmaskodott is. Az elit kategóriában a 84, 89 és 94 kg-osok között is megmérette magát és a három súlycsoport küzdelmei során mindenféle medálból szerzett, teljes lett a kollekció 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel. Teljesítményére a koronát a junior két fős csapatban (Tag Team) elért bronzéremmel tette fel. 6 érmével (3 arany, 1 ezüst, 2 bronz) a szegedi küldöttség legeredményesebb versenyzője lett. Picit keserű lehet a szánk íze, hiszen Máté az utolsó mérkőzésén sérülést szenvedett, egyelőre nem tudjuk a pontos diagnózist, ahogy azt sem mennyi kihagyás vár rá. Bízunk mihamarabbi teljes felépülésében.”

A szegediek éremtáblázatát IDE kattintva éred el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb