Kikapcs

Vállalkozásba kezdenél? Üzleti nagyágyúkkal érkezik a Szegedi Tudományegyetemre a Lehetőség Roadshow – a részletekről a Printker tulajdonosa mesélt nekünk

Hogyan teremtheted meg 2022-ben azt az életet, amire mindig is vágytál? Hogyan lehetsz a magad ura és teheted sikeressé vállalkozásodat? Egyáltalán napjainkban egy fiatalnak érdemes egy vállalkozásba belekezdenie? Ha már benned is megfogalmazódtak ezek, vagy hasonló kérdések, akkor február 17-én 16 és 20 óra között a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában a Lehetőség Roadshow szegedi állomásán teljesen ingyenesen választ kaphatsz.

Arról hogy jelenleg milyen lehetőségei vannak egy fiatalnak, aki a vállalkozói pálya rögös útjára lép, Dr. Varga Péterrel a Printker tulajdonosával és vezérigazgatójával beszélgettünk, aki maga is előadást fog tartani a rendezvényen.

A FIATALOK SZÁMÁRA NAGY SEGÍTSÉGET NYÚJTHAT EGY TAPASZTALT ÜZLETEMBER TANÁCSA, ISMERETEI

Dr. Varga Péter elmondta, már nagyon régóta támogatja az esemény szervezője, a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) rendezvényeit, mert a fiatal vállalkozóknak és azoknak, akik vállalkozóvá szeretnének válni, nagyon sokat segíthet az elindulásban, ha egy tapasztalt üzletember osztja meg velük ismereteit, tudását.

NAGYON KOMOLY MUNKABEFEKTETÉS EGY VÁLLALKOZÁST SIKERESEN MENEDZSELNI

A vezérigazgató elmondta, kétségkívül nehéz ezen az úton elindulni. Egyrészt egzisztenciális bizonytalanságot jelent ennek a felvállalása, másrészt pedig annak a tudásmennyiségnek az összeszedése, ami szükséges ahhoz, hogy egy vállalkozást sikeresen menedzseljen valaki, egy nagyon komoly munkabefektetést igényel.

A LEGNAGYOBB ELŐNY VÁLLALKOZÓKÉNT A FÜGGETLENSÉG

“Mi, akik már régóta vállalkozók vagyunk, azt gondoljuk, a vállalkozói létnek sokkal több az előnye, mint a hátránya. Számomra a legnagyobb előny a függetlenségem, hogy a vállalkozásomtól függök és semmi mástól. Ezért a szabadságért pedig úgy gondolom, megéri a hátrányokat is felvállalni. Természetesen ösztönözzük a fiatalokat, hogy találják meg azokat a számukra fontos előnyöket, ami miatt vállalkozók szeretnének lenni” – avatott be a részletekbe Dr. Varga Péter.

A KUDARCOKON A SOK BELEFEKTETETT MUNKÁVAL TUDUNK FELÜLEMELKEDNI

Elmondta, ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozóvá válhasson, fontos, hogy nyitott személyiséggel rendelkezzen, merjen kockázatot vállalni, de ugyanakkor elhanyagolhatatlan ezen az úton, főleg az elején egy tapasztalt üzletember mentorálása, segítsége. A vállalkozóvá válás rögös útján azonban elkerülhetetlen, hogy kudarc is érje az embert. “Szerintem a kudarcokon úgy lehet felülemelkedni, hogy nagyon sokat dolgozunk a sikerért, minden tőlünk telhetőt meg kell tenni érte” – árulta el a vezérigazgató.

AZ A SZABADSÁG, AMIT EGY VÁLLALKOZÁS AD, MINDENT MEGÉR

Dr. Varga Péter szerint összességében jó dolog vállalkozni. “Az a fajta szabadság, amit egy vállalkozás ad, az mindent megér. Megéri a keserű pillanatokat, a kudarcokat, azt, hogy természetesen és törvényszerűen problémákba ütközünk” – mondta el a Printker tulajdonosa.

A RENDEZVÉNYEN KAPCSOLATÉPÍTÉSI LEHETŐSÉG IS LESZ A FIATALOK SZÁMÁRA

Csütörtökön tehát az ingyenes üzleti rendezvénysorozat keretében az érdeklődők meghallgathatják Dr. Varga Péter üzleti tanácsait, mellette megosztja majd a tapasztalatait a hallgatósággal Gellért Balázs, a Naturtex ügyvezetője és tulajdonosa, de előadást fog tartani dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár is. Érdemes azoknak ellátogatniuk az eseményre, akik vállalkozóvá szeretnének válni, ugyanis az előadásokat követően kapcsolatépítési lehetőség is lesz a fiatalok számára. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb