Mindenmás

Dömping volt a határon: hétszáz migráns ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Hétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 311, szombaton 201, vasárnap 187 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

AZ ELMÚLT HÉTEN AZ ORSZÁG TERÜLETÉN 1648 HATÁRSÉRTŐT TARTÓZTATTAK FEl

Emellett az ország belsejében egy határsértőt fogtak el, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 1648 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – február 7-től 13-ig – a feltartóztatottak száma 1501 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében öt határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 38 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

MÁR HÉTFŐ KORA REGGEL IS VOLT MOZGÁS A HATÁRON

Vasárnapról hétfőre virradóra is volt fogás a határon. A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve február 20-án 22 óra és február 21-én 6 óra között 11 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Hétfő reggel rendőreink valamivel 6 után 20 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén, 8 óra után pedig 11 migránst fogtak el Ásotthalom külterületén.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: site web
'Fel a tetejéhez' gomb