Közélet

Nem csitulnak a kedélyek: a választások előtt zsákszámra égethettek el hivatalos papírokat Újszentivánon

Alig két hete annak, hogy kirobbant a letartóztatott újszentiváni polgármester körüli botrány, máris újabb részletek érkeztek. A Szabad Európa hétfői cikke szerint ugyanis iratokat égethettek el még az önkormányzati választások előtt a közmunkások Újszentivánon.

Mint megírtuk, még február 8-án vitték el bilincsben a pénzügyőrök otthonából Putnik Lázárt. Újszentiván polgármestere egyébként pontosan tizenhárom napja van előzetes letartóztatásban.

POLGÁRMESTER NÉLKÜL MARADT A FALU

A Szabad Európa cikke szerint amióta a polgármestert letartóztatták, nem csitulnak a kedélyek Újszentivánon. A falu első emberének letartóztatása és a képviselő-testület feloszlatása nagy hatással volt az 1900 lelkes település lakóira. A portál mindezek mellett azt is írja, hogy Minyó Pál, tősgyökeres újszentiváni 2019-ben éppen helyben dolgozott egy cégnek. Állítása szerint az önkormányzat udvara melletti telken két másik kollégájával furcsa dologra lettek figyelmesek. Mint mondta: „két közmunkás hordta fekete zsákban a papírokat ki a hivatalból, és égették, mint a sz@t egyfolytában, három napon keresztül” – mesélte a férfi a Szabad Európának, aki szerint ez a 2019-es önkormányzati választások előtt lehetett.

ZSÁKSZÁMRA ÉGETHETTÉK A HIVATALOS PAPÍROKAT

„Az önkormányzat udvarában van egy diófa. Két hölgy egy nagy üstházban zsákszámra égette el a valószínűleg hivatalos papírokat. Láttuk a túloldalról, csak egy kerítés választott el minket, hárman is néztük” – magyarázta a portálnak a férfi, aki szerint a közmunkások parancsba kaphatták a papírok megsemmisítését, de nem kérdeztek rá, mégis mit csinálnak. Minyó Pál egyébként le is fotózta a közmunkások iratmegsemmisítő részlegének egyik tagját.

A FALU JEGYZŐJE SZERINT EZ LEHETETLEN

A 2019 nyarán közmunkán lévő nőt a Szabad Európa is kereste, sikertelenül. Helyi forrásaik szerint a képen szereplő asszony annyira fél, hogy senkinek nem beszél arról, hogy milyen iratokat égethettek el az önkormányzat udvarán, és kinek a megbízásából. „Nem, ez teljes képtelenség, ez lehetetlen” – válaszolta a portál megkeresésére Szentirmay Sára, a falu jegyzője. Szerinte, biztosan nem égettek önkormányzati iratokat a közmunkások az önkormányzat udvarán. A terjedelmes cikk egyébként foglalkozik még számos, Újszentivánon kiderült balhéval, amelyet itt találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb