Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: ismerd meg Sisit, a szegedi kőszobrászt, aki Anglia legkeresettebb ételszobrásza lett

Nem mindennapi karriert futott be a szegedi Zombori Szimonetta, azaz Sisi, aki kőszobrászként végezte el a tanulmányait, majd Angliába kiköltözve megtalálta igazi hivatását és ételszobrász lett. Sisi olyannyira sikeres választott szakmájában, hogy ma már ő Anglia legkeresettebb ételszobrásza, sőt a világ minden tájáról kap meghívásokat és felkéréseket, mint Írország, Törökország, Dubai, vagy akár Magyarország. Arról, hogyan sikerült mindezt megvalósítani, maga a művész mesélt nekünk.

SISI ITTHON NEM TUDOTT VOLNA ÚGY ÉRVÉNYESÜLNI, MINT KÜLFÖLDÖN, EZÉRT KIKÖLTÖZÖTT SKÓCIÁBA

Sisi Szegeden, a Tömörkény István Gimnáziumban végzett kőszobrászként, azonban nem sok lehetőség adódott, hogy a szakmájában elhelyezkedjen, ezért egy barátja tanácsára felfigyelt az ételszobrászatban rejlő lehetőségekre. Gyorsan el is végzett egy ez irányú tanfolyamot, majd 2013-ban, az iskola befejezését követően gondolt egy nagyot, és kiköltözött Skóciába, hiszen akkor még az ételszobrászat eléggé ismeretlen fogalom volt Magyarországon és Sisi úgy látta, ott jobban tudna érvényesülni.

KÉSŐBB LONDON MELLÉ KÖLTÖZÖTT, AHOL GYORSAN FELFIGYELTEK TEHETSÉGÉRE

Először, mivel hotelekben dolgozott reggeliztető séfként a reggeli svédasztalhoz készített gyümölcs faragásokat, de Sisi kreativitását és álmait ez még nem elégítette ki. Ezért átköltözött London mellé, ahol sokkal nagyobb divatja volt már akkor az ételszobrászatnak. Itt pedig gyorsan felfigyeltek Sisi tehetségére és különleges művészetére, aki különböző rendezvények megbízásából faragta étel szobrait.

A NAGY ÁTTÖRÉST A HALLOWEENI TÖKFARAGÁSOK HOZTÁK MEG SZÁMÁRA

A nagy áttörést a halloweeni tőkfaragásai hozták meg számára, ami Angliában hatalmas ünnepnek számít és onnantól kezdve nem volt megállás. Sisi azóta olyan nagy cégek felkérésére dolgozik, mint a Google, a Coach New York, a Loreal, az Aldi, a Carlsberg, a Sainsburys, vagy a Harry Potter and the Cursed Child London. A vállalkozások sokszor saját logójuk kifaragásával bízzák meg, de különböző eseményekre, mint például esküvőkre is készít impozáns étel dekorációkat, elsősorban tökből, dinnyéből, avokádóból, de még sajtból is.

AZ ÉTELSZOBRÁSZAT MELLETT SISI KÉZMŰVES CSOKIKAT KÉSZÍT

2019-ben amikor berobbant a világjárvány, rendezvények híján Sisi nagy fába vágta a fejszéjét és az ételszobrászat mellett kézműves táblás csokoládék készítésébe kezdett, melyeket egyedi módon különböző háromdimenziós csokifigurákkal díszít. Sisi azt is elárulta, ételszobrászként nagy gondot fordít arra, hogy csokijai egyszerre legyenek nagyon szépek és finomak is.

Hallgasd meg a teljes beszélgetésünket Sisivel, amelyből még többet megtudhasz a szegedi ételszobrász és csokikészítő munkájáról.

A képeket köszönjük szépen Sisinek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb