Kikapcs

A Szent-Györgyi Albert Agórába szerveznek jótékonysági estet a háború menekültjeinek megsegítésére

Egy újabb remek, szegedi kezdeményezés indult az orosz-ukrán háború által sújtott emberek megsegítésére, mint a Segítség az ukrajnai civileknek nevű csoport létrehozója, Brillmann Zsolt megkeresésünkre elmondta, a március 9-re szervezett jótékonysági est bevételeit a háború elől menekülők részére ajánlják fel.

  • Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra
  • Dátum: 2022. március 9., 18.00

A Szájmaszk Készítő Angyalok nevű kezdeményezéssel közismertté váló szegedi szervező kijelentette, hogy az esemény 100%-ban politikamentes lesz, a részletes programmal a későbbiekben fognak jelentkezni. Az esemény mellett gőzerővel dolgoznak a Segítség az ukrajnai civileknek nevű csoportban is, jelenleg már három adományátvevő pontot is üzemeltetnek a városban:

  • Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sugárút 23.
  • Nemzetiségek Háza, Szeged, Osztrovszky utca 6.
  • Mátrix Alapítvány, Centerke, Szeged, Tisza Lajos körút 12.

Brillmann Zsolt arra kéri a szegedieket, hogy ruhából csakis olyat ajánljanak fel, amelyet saját maguk is szívesen viselnének. A Szegedi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzattól kapott lista alapján az alábbi adományokra van nagy szükségük: párna, pléd, zokni, kávé, tea, cukor, tartósélelmiszer, vény nélkül kapható gyógyszerek, nedves törlőkendő, baba törlőkendő, fertőtlenítő kendő, fogkefe, fogkrém, rengeteg pelenka, női betét, tampon, higiéniás dolgok, műanyag evőeszközök, polifoam.

Brillmann Zsolt szervező, balról (itt éppen egy TV műsorban, a Szájmaszk Készítő Angyalok kapcsán).

TE IS SEGÍTENÉL? GYŰJTÉST SZERVEZEL? SZÓLJ NEKÜNK, ÖSSZEHOZUNK A SZEGEDIEKKEL!

Nincs még egy annyira szolidáris város, mint Szeged! Az orosz-ukrán háború csütörtöki kirobbanása óta egymást érik a szegedi szervezésű karitációs akciók, mi pedig kötelességünknek érezzük, hogy hidat biztosítsunk: 

  • azon szegediek között, akik adományokkal, felajánlásokkal szeretnének segíteni az orosz-ukrán háború károsultjainak,
  • és azok között, akik gyűjtést szerveznek nekik. 

A következő napokban kiemelten foglalkozunk a szegedi szervezésű akciókkal, ha ilyesmit szervezel, küldd el, hogy milyen jellegű adományokat vársz, hová és mikor, az [email protected] e-mail címre, mi pedig hírt adunk róla. Az eddigi kezdeményezéseket egy hamarosan megjelenő Szeged365 Kisokosban gyűjtjük egy csokorba, ezt folyamatosan frissíteni fogjuk az újabb tartalmakkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb