Szegedi Arcok

Hivatalosan is jelölték a szegedi Novák Katalint a köztársasági elnöki tisztségre

A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja leadta a szegedi Novák Katalin államfői jelöléséhez szükséges aláírásokat az Országgyűlésnek – közölte hétfőn Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető.

A politikus Facebook-bejegyzésében azt írta: hivatalosan is jelölték Novák Katalint a köztársasági elnöki tisztségre és a javaslatot valamennyi kormánypárti képviselő aláírta. Az íveket Simicskó Istvánnal, a KDNP frakcióvezetőjével hétfőn délelőtt leadták az Országgyűlésnek.

NOVÁK KATALIN LEVÉLBEN MONDOTT KÖSZÖNETET

Novák Katalin, a kormánypártok államfőjelöltje tudatta, hogy levélben mondott köszönetet a Fidesz- és a KDNP-frakció tagjainak, hogy egyhangúlag köztársasági elnöknek jelölték. Az államfőválasztást március 10-én tartja az Országgyűlés. Március 1-jéig lehet jelöltet ajánlani, a jelölés érvényességéhez a képviselők legalább egyötödének írásbeli ajánlása szükséges. Minden képviselő egy jelöltet ajánlhat.


RÓNA PÉTER LESZ AZ ELLENZÉK KÖZTÁRSASÁGIELNÖK-JELÖLTJE

Róna Péter közgazdász-jogász, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall tanára lett az ellenzéki összefogás köztársaságielnök-jelöltje, őt állítják szembe a szegedi Novák Katalinnal. Az ellenzéki pártok sajtóközleményben ismertették a döntést, amelyből az is kiderült, hogy a Róna Péter vállalta a felkérést.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb