Közélet

Nemzetbiztonsági Operatív Törzs: Nem engedünk át fegyverszállítmányokat a magyar–ukrán határon

Orbán Viktor Facebook oldalán közölt videót a nemzetbiztonsági operatív törzs hétfői ülése után. Mint kiderült, áttekintették az orosz–ukrán háború legújabb fejleményeit. A miniszterelnök kihangsúlyozta: háborús helyzetben vagyunk, ilyenkor nyugalomra van szükség, de azt is hozzátette, hogy azért nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon, mert Kárpátalján magyarok élnek, és egyetlen olyan lépést sem támogat a kormány, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a közösségi oldalán jelentette ki, hogy a magyar emberek érdeke, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból, ezért Magyarország nem küld sem fegyvert, sem katonákat a háborús övezetbe.

KÁTPÁTALJÁN MAGYAROK ÉLNEK, EZÉRT NEM ENGEDNEK ÁT FEGYVERSZÁLLÍTMÁNYOKAT

Orbán Viktor azt is elmondta: arról is dönteniük kellett, hogy átengednek-e fegyverszállítmányokat a magyar–ukrán határon. “Úgy döntöttünk, hogy nem engedünk át ilyen szállítmányokat, mert Kárpátalján magyarok élnek, és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat” – fogalmazott a miniszterelnök. Ugyanakkor hozzátette: a kormány humanitárius segítséget biztosít, így vasárnap és hétfőn is érkeztek magyar segélyszállítmányok Ukrajnába, „az onnan érkező menekülők ellátásáról pedig folyamatosan gondoskodunk” – mondta Orbán Viktor.

Szijjártó Péter ugyanígy vélekedett:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb