kiemelt

A palacsintás plébános most a menekülteknek süt

Gyenes Csaba atya napi ezer darab palacsintát süt a menekülteknek. A tiszaszigeti plébános palacsintakirály néven is ismert, ugyanis guinness-rekordot is állított már fel.

A tiszaszigeti plébános eddig nagyjából 150 rendezvényen vett részt 40-50 fős csapatával, összesen körülbelül félmillió palacsintát sütöttek. Több Guinness-rekordot is felállított már velük.

„A csoportos 24 órás palacsintasütés Guinness-rekordját mi tartottuk 33 ezer darabbal, amit Kevermesen sütöttünk. Dunaföldvár megkeresett minket, mert szerették volna a rekordot megdönteni. Elfogadtuk a meghívást, ott 48 ezer sült ki 24 óra alatt 1300 kilogramm lisztből.”

A Guinness-rekordok felállítása is mindig valamilyen jótékonykodáshoz kötődik, például iskolák javára ajánlják fel a kész palacsintákat.

ÖSSZEADJÁK A HOZZÁVALÓKAT

Rengeteg jószándékú ember adja össze a nyersanyagot vagy a pénzt, amiből megveszik a hozzávalókat és a tölteléket.

A mostani önkéntes alkalomra is jöttek segítők. „Én maradok, még nem tudom, meddig, amíg tudok” – mondja Gyenes Csaba. Sokan azt gondolhatnánk, elég lenne egy papnak imádkoznia a békéért. Ő nem marad meg az imánál, hiszen „imádkozni minden pap tud”.

Forrás: vasarnap.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb