kiemelt

Ezt figyeld, Vad Róbert a szegedi rendőr őrnagy egy videóban, pusztakézzel állítja meg a vonatot

Persze, nem erről van szó. Csupán csak a technikával tréfál meg bennünket Vad Róbert és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrség. A videóból ugyanis (ha egy másik világban lennénk) tényleg azt hihetnénk hogy ennyire egyszerű megállítani egy száguldozó vonatot. A valóságban ez nincs így, pont ennek ellenkezőjére próbáljak felhívni a figyelmet a közzétett videóval.

SENKINEK SINCS ESÉLYE EGY TÖBB TONNÁS VONATTAL SZEMBEN

A rendőrség azt hangsúlyozza, hogy a vonattal szemben senkinek sincs esélye, legfeljebb a szerencsére bízhatjuk a baleset kimenetelét. A több tonnás jármű nem tud hirtelen megállni, mert féktávolsága akár több 100 méter is lehet. Elkerülhetetlen a baleset.

Vad Róbert rendőr őrnagy a videóban elmondja, mik az alapvető szabályok, akkor, ha vasúti átjáróhoz érkezel. Legfontosabb, hogy ne bízzunk feltétlen a jelzőlámpában, saját szemünkkel győződjünk be a biztonságos áthaladásról. Tegyük ezt azért, hogy mindenki hazaérjen!

Mutatjuk a videót, itt tudod megnézni!

Többször írtunk már súlyos vonatbalesetekről, amik azt bizonyítják, hogy tényleg nem tréfa dolog. Inkább légy figyelmes! Ez a legkevesebb amit tehetsz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb