Sport

“Aki gyorsan ad, kétszer ad” – az orosz-ukrán háború károsultjainak gyűjtött a Naturtex-SZTE Szedeák

A Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve szervezett gyűjtést az ukrajnai háború károsultjai részére a Naturtex-SZTE Szedeák férfi kosárlabda csapata, mint Facebook oldalukon beszámoltak róla, főszponzoruk, a Naturtex jóvoltából párnákat, takarókat küldtek a bajba jutott embereknek, míg a játékosok és a klubnál dolgozók egy közös gyűjtés eredményeként pénzadománnyal is segítették a menekülteket.

“Szörnyű, ami történik Európában. Büszke vagyok arra, hogy az egyesületen belül mindenki természetesnek gondolta, hogy segítsünk ebben a helyzetben. Szó volt arról, hogy meccsbevételt ajánljunk fel, de nekünk csak jövő héten szombaton van hazai mérkőzésünk. Aki gyorsan ad, az kétszer ad, ezért is döntöttünk úgy, hogy a kollégáink és a játékosaink közreműködésével gyűjtést szerveztünk” – mondta a ma délutáni, a Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség előtt megtartott eseményen Dr. Kardos Péter, a klub elnöke.

A gyűjtés itt nem ér véget, a következő hazai mérkőzésen, jövő szombaton, a Pécs elleni hazai találkozó előtt a Magyar Református Szeretetszolgálattal közreműködve a drukkerek tárgyi és pénzadományait is várják.

Forrás és fotók: SZEDEÁK

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb