Kikapcs

Mától szabadabban mozizhatunk Szegeden: jön az Oscar éjszaka, a Francia és a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál a Belvárosi Moziba – a programokról Szabó Éva Andrea mesél

A mozik életében, mint az összes többi kulturális intézmény életében, nagyon nehéz volt a pandémiás időszak. A Belvárosi Mozi is 11 hónapra kénytelen volt bezárni, így nélkülöznünk kellett színes repertoárját. A nyitást követően sem lélegezhettünk fel teljesen, először csak védettségi igazolvánnyal, majd legutóbb kötelező maszkhasználat mellett vehette birtokba a teátrumot a filmszerető közönség. A maszkkötelezettség eltörlésével azonban már minden akadály elhárult, az eddigieknél sokkal szabadabban hódolhatunk az igazi mozizás élményének. S, hogy milyen programokkal kecsegtet erre a tavaszra a Belvárosi Mozi, arról Szabó Éva Andreát, az intézmény vezetőjét kérdeztük.

AZ UTÓBBI IDŐBEN MÁR ÉRZÉKELHETŐEN NŐTT A MOZIBA JÁRÁSI KEDV

“Természetesen örülünk neki, hogy most már a maszk sem szükséges a látogatóink számára és szabadon jöhet bárki hozzánk” – árulta el Szabó Éva Andrea, majd hozzátette, a pandémiás időszak láthatóan visszavetette a moziba járási kedvet, ami az utóbbi időben már érzékelhetően javult, mintha a félelem is egy kicsit alábbhagyott volna az emberekben. “Arra számítunk, hogy ez a félelem még inkább elmúlik és még nagyobb kedvvel jönnek az emberek a moziba” – mondta el a vezető.

IZGALMAS KÍNÁLATTAL TALÁLKOZHAT A BELVÁROSI MOZI KÖZÖNSÉGE EZEN A TAVASZON IS

“A kulturális stratégiánkon, a műsorpolitikánkon eddig sem változtattunk, de azért a maszkkötelezettség eltörlése ad számunkra egy plusz szabadságot melynek köszönhetően többféle programot be tudunk vállalni” – árulta el Szabó Éva Andrea, ahogy azt is, színes kínálattal, változatos repertoárral várják ezen a tavaszon is a szegedi közönséget.

ÉRKEZIK AZ OSCAR ÉJSZAKA, A FRANCIA FILMFESZTIVÁL ÉS A ZSIGMOND VILMOS FILMFESZTIVÁL

Elsőként március 27-én kerül sor az Oscar – éjszakára, amire már nagyon készülnek az intézmény munkatársai, hiszen ezen a napon nagyon sok Oscar – jelölt filmet tekinthet meg a közönség. Áprilisban a francia filmek szerelmesei szemezgethetnek a Francia Filmfesztivál keretében az idekapcsolódó alkotások remekeiből. Nagy várakozásnak örvend a május 24. és 28. között megrendezésre kerülő Zsigmond Vilmos Filmfesztivál is, amelyen az intézményvezető reményei szerint idén már a külföldi alkotók, versenyzők is részt vehetnek, a koronavírus járvány miatt ugyanis erre az elmúlt két évben nem volt lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb