Szegedi ArcokVideo365

“Úristen, AMAR bent van?” – ismerd meg a világ egyetlen boltját, ahol egy kutya az üzletvezető!

Tegyük fel, hogy vállalkozást alapítasz. Mit teszel, ha egy testépítéssel kapcsolatos boltot indítasz útjára? Felveszel egy ízig-vérig sportembert üzletvezetőnek, aki érteni fogja a leendő vendégek gondolkodását. És mi a helyzet egy divatüzlettel? Naná, hogy egy trendi csajszira lesz szükséged! Na de mi van, ha állateledel boltot szeretnél nyitni, ráadásul olyat, ahol mind a gazdik, mind a kutyusok 100%-ban otthon érzik majd magukat? Felkérsz főnöknek egy 50 (de inkább 60) kilós, szuper jó fej óriáskutyát, hogy vigye a boltot, sőt, még el is nevezed róla! Isten hozott a négylábú galaxis első boltjában, ahol tényleg egy KUTYA az üzletvezető, Szegeden az AMAR Food-ban!

Figyelem! Ez a cikk nem Neked való, ha:

  • a kutya nálad csak arra van, hogy legyen, aki megugatja a postást,
  • és nem érdekel különösebben, hogy boldog, hosszú élete lesz-e.

Ez a cikk viszont már-már kötelező tétel, ha:

  • a kutya nálad Kutya,
  • avagy, barát,
  • családtag,
  • örök szerelem,
  • és mindent megteszel azért, hogy a legjobb barátod kiegyensúlyozott, egészséges és hosszú életet élhessen.

A szegedi AMAR Food az év végén indult, hála a három alapítónak – akik közül az egyik egy fél mázsás boerboel kutyus – pár hónap alatt hatalmas népszerűségre tett szert a B.A.R.F. étrendet (Bones And Raw Food), avagy nyersetetést választó szegedi gazdik körében. A módszert egyébként évtizedek óta alkalmazzák külföldön, de itthon csak az elmúlt pár évben lett széles körben ismert. Amit a két szegedi hölgy, Fanni és Kata, nomeg Amar hirdet, maga a visszatérés a kezdetekhez, a filozófia lényege, hogy a kutyáinkat tápok és ételmaradék helyett az emésztésének megfelelően etetjük nyers hússal, zöldségekkel és egyéb kiegészítőkkel. A B.A.R.F. szenvedély és tudomány egyben (Fanninak külön iskolája is van a témában, ezzel egyedülálló Szegeden), ahhoz, hogy megértsük a nyersetetés pozitívumait, ismernünk kell az eb emésztését.

HELLO, MY NAME IS AMAR… AMAR THE BOERBOEL!

Amar két éves lesz áprilisban, ő egy boerboel (ejtsd: burbul) kutya – mutatta be a fél mázsás tüneményt Sári Fanni, Amar gazdája, egyben az AMAR Food társalapítója – a másik kettő ugye Kata és Amar voltak. “A kapcsolatunk nem indult fényesen” – mesélte nevetve Fanni, aki végzett táplálkozás-specialista (future raw food nutrition specialist a hivatalos, a fiatal szegedi hölgy végzettségét igazoló szerepelő megnevezés). Ők ketten aztán gyorsan megtalálták a közös hangot, gördülékenyen tudnak együtt dolgozni, annyira, hogy még a névadó is Amar volt, azóta pedig valóságos “celebbé” nőtte ki magát a szegedi kutyások között,

  • a boltba érkezéskor a “hol az Amar?”,
  • “úr Isten, Amar bent van?” a leggyakoribb kérdések.

Mint Fanni mondta, a leszálkásítva 50 kilós csöppség nyers húst eszik, de a B.A.R.F. etetésre való átállás előtt jó üzletvezetőként gyakorlatilag végigkóstolta, tesztelte a teljes kínálatot.

SZENVEDÉLY ÉS TUDOMÁNY, EGY HELYEN

A mi nagy erősségünk a tanácsadás, magyarázta Kata, aki Fannival együtt úgy gondolja, az AMAR Food nem egy szimpla kisállateledel bolt, hanem egy igazi küldetés. “A cél az, hogy egészséges legyen a kedvencünk és sokáig élhessen” – magyarázta. Éppen ezért, míg máshol 20-30 ezer Ft-ot is elkérnek egy-egy tanácsadásért, ők teljesen ingyenesen végzik ezt a vásárlóik számára. A gazdi elmondja, hogy mi a probléma, Fanni, Kata (és Amar) összeállítják a megoldáshoz szükséges optimális étrendet, majd hosszú hónapokig követik, monitoringolják a kutyus egészségi állapotát, főként a szőr és az emésztés (igen, az alapján, amire most Ti is gondoltok) változásainak figyelembe vételével.

A két lánnyal és Amarral Fülöp Tímea kolléganőnk beszélgetett, ha kíváncsi vagy, hogyan hozták vissza az életbe Bogi nevű vásárlójuk kiskedvencét, mindenféleképpen nézd meg a nyerő hármassal készített videós anyagunkat:

Neked is fontos a kedvenced egészsége?

B.A.R.F-ra fel, Fanni, Kata és Amar már várnak:

  • AMAR FOOD
  • 6724 Szeged, Csaplár Benedek utca 4. B.
  • (30) 080 0071
  • [email protected]
  • Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10-től 18-ig, szombaton 10-től 14 óráig

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb