Közélet

Szia Uram, tankolás érdekel? 717 forint lenne egy liter gázolaj, ha nem lenne hatósági ár

Újabb nagykereskedelmi üzemanyagár emelést jelentettek be szerdán, mely péntektől lép életbe. Eszerint a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik azoknak a végfelhasználóknak, akik direktben vásárolnak nagykereskedőktől. A benzinkutak továbbra is 480 forintért vásárolhatnak benzint és gázolajat, ha tudnak, írja a holtankoljak.hu.

Az emelés mértéke magasabb, mint a szerdán érvénybe lépett: a benzin ára bruttó 46 forinttal emelkedik, a gázolaj ára pedig bruttó 77 forinttal változik. Ha nem lennének hatósági árak, akkor az üzemanyag átlagárak az alábbiak szerint alakulnának a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin : 640 Ft/liter
  • Gázolaj: 717 Ft/liter

Ezzel együtt márciusban a benzin ára bruttó 120 forinttal, a gázolaj ára pedig 182 forinttal emelkedett eddig.

BEINDULT A PÁNIKVÁSÁRLÁS SZEGEDEN

Kígyózó kocsisorról kaptunk olvasói videót kedd este, a Tamás nevű olvasónk által lőtt felvételen legalább 30 autót számoltunk meg sorban állni a Makkosházi körúti OMV kútnál, de a non-stop érkező helyzetjelentések szerint hasonló volt a helyzet a Dorozsmai, Szabadkai és Szőregi úti kutaknál is.

A pánik oka egyszerű volt: napközben felröppent a hír, hogy ellátási problémák merülhetnek fel Magyarországon az üzemanyag-ellátásban. Ez utóbbit szerda este Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában cáfolta:

Forrás: Holtankoljak, 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb