Közélet

Mégsem mondhatunk búcsút a koronavírusnak? Ausztriában ismét piros a Covid-lámpa, rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Míg Magyarországon napról napra egyre kevesebb az új fertőzött, addig Ausztriában új rekordot döntött a napi fertőzések száma, ráadásul most Burgenlandban különösen erős a növekedés – írja a Nyugat.hu.

A cikk szerint 49 432 új esetet regisztráltak 24 órán belül, ezzel csütörtökön újra rekordot állított fel a napi új koronavírus-fertőzések száma, sőt növekszik a kórházak normál osztályainak terhelése is. Mindezek miatt az úgynevezett lámpás bizottság újra pirosra állította minden tartomány jelzőrendszerét, vagyis egész Ausztriában magas a fertőzésveszély kockázata.

BÉCSBEN MÉG TŰRHETŐ A HELYZET

A portál szerint az esetek számának emelkedése az elmúlt két hétben Bécsben volt a legkevésbé meredek (négy százalék), Burgenlandban viszont különösen erős, 22 százalék. A kiugró számok miatt a koronabizottság javaslatot tett a megelőző intézkedések visszaállítására, ezt azonban az egészségügyi minisztérium nem támogatta.

SZEGEDEN 86 ÚJ FERTŐZÖTT LETT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

A kormányzati tájékoztató portál szerint Magyarországon 2068 új fertőzöttet igazoltak tegnapról mára, míg Szegeden és környékén 86 új eset lett. Mint kiderült, a vírus következtében elhunyt 50 honfitársunk, így az elhunytak száma 44 653 emelkedett. 2338 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 109-en vannak lélegeztetőgépen.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb