Közélet

Nesze Neked, táskába tankolás: kijött a rendelet, a rendőrség eljárást indíthat azokkal szemben, akik az arra nem alkalmas módon tankolnak Szegeden

Van elegendő üzemanyag az országban, marad az árstop is, ahhoz azonban, hogy normalizálódjon a helyzet, a kormány korlátozásokat vezetett be a visszaélésszerűnek tartott fogyasztás és a benzinturizmus ellen – írtuk meg csütörtökön este, majd a szokatlan időpontban tartott Kormányinfó után a rendelet is megjelent az intézkedésekről. Mint kiderült, a kormány kérésére a rendőrség is felléphet az ország biztonságos üzemanyag-ellátását veszélyeztetőkkel szemben, vagyis búcsút inthetünk a “táskába” tankolásnak.

BYE-BYE “ZACSKÓBA” TANKOLÁS

A kormányrendelet célja, hogy korlátozzák az üzemanyagárstop következtében a piaci árnál lényegesen olcsóbb üzemanyagok tankolását. Fontos tudni, hogy Magyarország Kormánya arról is rendeletet hozott, hogy ezek után a rendőrség eljárást indíthat azokkal szemben, akik az üzemanyag-ellátásról valótlan információkat közölnek, vagy üzemanyag-szállításra nem alkalmas tárolóba tankolnak.

Természetes a bejelentések után meg is indult a roham a benzinkutakon, majd elárasztották a Szeged365 Társalgó Facebook csoportunkat is a leleményesebbnél leleményesebb, utolsó pillanatban tankolós elképesztő képek. Volt, aki már megérezte az üzletet ebben, és olyan is akadt, aki üvegballonokkal indult meg tankolni (a fotók mindegyikét olvasók küldték, azonban többségük nem Szegeden készült, a Lukoil kutas például Romániából érkezett):

CSÖKKENTIK AZ ÜZEMANYAGOK JÖVEDÉKI ADÓJÁT, BEKEMÉNYÍTENEK A RÉMHÍRTERJESZTŐKNÉL

A történethez az is hozzátartozik, hogy Gulyás Gergely a tegnap esti Kormányinfón elmondta: „az elmúlt napok pánikkeltése” okozta a benzinhiányt, ezért három döntést hoztak:

  • „az üzleti érdekből zajló”, azaz Gulyás szerint benzinturizmusnak nevezhető üzemanyag-vásárlás visszaszorítása érdekében a 7,5 tonna feletti kamionok csak kijelölt üzemanyag-kutakon tankolhatnak,
  • a kormány 20 forinttal csökkenti az üzemanyag literenkénti jövedéki adóját,
  • a kormány utasította a rendőrséget, hogy minden esetben, amikor rémhírterjesztés gyanúja áll fenn, indítsanak eljárást azokkal szemben, akik a benzin elérhetőségét érintő nehézségekről adnak hírt. Ezekről részletesen itt:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein balance board
'Fel a tetejéhez' gomb