Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: pániktankolás Szegeden? Te is betáraztál az üzemanyagból?

Az elmúlt napokban országszerte, így Szegeden és környékén is sokat lehetett hallani, hogy nincs elég üzemanyag a benzinkutakon, sőt, van olyan töltőállomás, ahol már egyáltalán nem kapni benzint. A hír hallatára szinte pánikszerű vásárlásba fogtak városunkban is az emberek, megrohamozták a töltőállomásokat, ahol hatalmas sorok alakultak ki. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban arról faggattunk titeket, ti mit gondoltok a helyzetről, betáraztatok -e az üzemanyagból, vagy nem láttátok ennek szükségét.

LOGISZTIKAI ÉS ADMINISZTRÁCIÓS PROBLÉMA OKOZZA A FENNAKADÁST

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu-t üzemeltető cég ügyvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a zavar átmeneti, és a logisztikai és adminisztrációs átállás okozza az ellátási problémát. Mint mondta, az van jelentős hatással a folyamatokra, hogy a 480 forintos hatósági ár terheit próbálják elosztani a piaci szereplők között. “Ennek az a következménye, hogy lassan a lakosság számára is tankolási problémák keletkezhetnek, mert a jelenlegi ellátórendszer nem tudja azonnal kiszolgálni a megnövekedett igényeket” – fogalmazott Bujdos Eszter.

CSÜTÖRTÖK ESTE RENDKÍVÜLI KORMÁNYINFÓT TARTOTTAK AZ ÜGYBEN

Rendkívüli Kormányinfót tartottak csütörtök este, megnyugtató információk hangzottak el. Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a kormány kitart a benzinárstop mellett, emellett három intézkedést vezettek be:

  • „az üzleti érdekből zajló”, azaz Gulyás szerint benzinturizmusnak nevezhető üzemanyag-vásárlás visszaszorítása érdekében a 7,5 tonna feletti kamionok csak kijelölt üzemanyag-kutakon tankolhatnak,
  • a kormány 20 forinttal csökkenti az üzemanyag literenkénti jövedéki adóját,
  • a kormány utasította a rendőrséget, hogy minden esetben, amikor rémhírterjesztés gyanúja áll fenn, indítsanak eljárást azokkal szemben, akik a benzin elérhetőségét érintő nehézségekről adnak hírt.

Nézd meg a témában készült legújabb Szegedi Pletykák riportunkat, melyből kiderül, mit gondolnak erről a szegediek.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb