Közélet

Zelenszkij derűlátó: hajlandó lemondani az ukrán NATO-tagságról is a béke érdekében

Jól alakulnak a tárgyalások – közölte a Sky News tudósítása szerint a mai napon Zelenszkij ukrán elnök, miután március 15-én újabb béketárgyalás vette kezdetét, számolt be róla a Telex.

Az ukrán elnök optimizmusa azért is meglepő, metrt az eddigi tárgyalások nem sok eredményt hoztak, hiszen míg az ukránok tűzszünetet és az orosz csapatok kivonását követelik, az oroszok legfeljebb humanitárius folyosók nyitásáról hajlandók beszélni.

AKÁR HAJLANDÓAK LEMONDANI A NATO – TAGSÁGRÓL IS

Zelenszkij derűlátó nyilatkozata összefüggésben lehet azzal a szintén váratlan célzással, hogy Ukrajna akár hajlandó lehet lemondani a NATO-tagságról a béketárgyalás sikere érdekében. Mivel Putyin egyik indoka az volt az invázióra, hogy az ukrán közeledés a NATO-hoz nemzetbiztonsági fenyegetés Oroszország számára, ha most Ukrajna erről hajlandó lemondani, az komoly ajánlat lehet a két ország közötti béketárgyalásban.

MÁJUSIG BE FOG FEJEZŐDNI A HÁBORÚ?

Az ukrán kormány egyik tanácsadója szerint májusra véget fog érni a háború, folytatódnak a béketárgyalások, közben megrongálódott a csernobili atomerőművet ellátó villamosvezeték, a magyar gripeneket pedig civil Airbus A–319-es repülőgép miatt riasztották, ez utóbbin állítólag bomba volt. Ez történt, amíg Szeged aludt, avagy, érkezik a március 15-i összefoglalónk az orosz-ukrán háborúból.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb