Mindenmás

Minden jó, ha a vége jó: célba értek a hódmezővásárhelyi csalóktól visszaszerzett adományok az ukrajnai állatok részére

Minden jó, ha a vége jó, számolt be róla Farkas Ági, az a hódmezővásárhelyi állatbarát, aki a múlt héten az ukrajnai bajbajutott állatoknak rendezett egy nagyszabású gyűjtést párjával, majd az elszállításra leadott adományokkal csalók éltek vissza, ígéretükkel ellentétben nem juttatták el azokat az ukrán határra. Akkor Ági nem kis küzdelem árán visszaszerezte a felajánlások egy részét, mellyel március 14-én, hétfőn ő maga párjával együtt kelt útra.

ÖSSZESEN NÉGY AUTÓNYI ADOMÁNNYAL KELTEK ÚTRA

A viszontagságos kezdetek után szerencsére a történet happy enddel végződött. Ahogy Ági elmesélte, összesen négy autónyi adománnyal keltek útra az ukrán határra, rajta kívül a többiek főként a menekült családok megsegítésére szállítottak rengeteg tartós élelmiszert, innivalót, tisztálkodási szereket, bőröndöket, kisbabáknak pelenkákat, törlőkendőket, babahordozót, pokrócokat, ruhákat és állateledeleket.

UTUK ELSŐ ÁLLOMÁSA A CSENGERSIMAI HATÁRÁTKELŐ VOLT

A hosszú út első célállomása a csengersimai határátkelő volt. Ági elmondta, az önkéntesektől megtudták, itt nem nagyon jellemző, hogy a menekültek kisállataikkal együtt érkezzenek, ezért a négylábúaknak szánt felajánlásokkal haladtak tovább, az emberek számára viszont vittek cukrot, instant leveseket és teákat.

A KÖVETKEZŐ MEGÁLLÓ SZAMOSSÁLYI TELEPÜLÉSEN VOLT

A csapat következő megállója Szamossályi település volt. “Kisállattal itt sem találkoztunk, de elmondták az ottani önkéntesek, hogy a következő csapattal kutya érkezését is várják. Így hagytunk ott nekik kutya és macska kaját, alutasakosat és száraztápot is, hogy őket is ellátmánnyal tudják fogadni. A csapat többi tagja nagyon sok adományt tudott szétosztani” – mesélte el Ági.

VÉGÜL TISZABECSRE VITTEK ADOMÁNYOKAT

Utolsó állomásként Tiszabecsre vezetett a csapat útja, ahol elsőként kimentek az ukrán határhoz. “Itt főként az alutasakos, kissebb zacskós száraztápokra volt szükségük a menekülteknek, mert azt könnyen meg tudják etetni kedvenceikkel, vagy akár magukkal vinni” – mondta el Ági. Ezt követően a menekültek elszállásolására átalakított tiszabecsi iskolához mentek. Ahogy Ági elmondta, nagyon sok adomány érkezik ide, viszont főként embereknek szóló felajánlásokat kapnak, így amikor kipakolták a több száz kilónyi kutya-macska tápot és a konzerveket, nagyon örültek neki.

“Ezen a napon nagyon sok mindent átéltünk, a boldogságos pillanatoktól kezdve a könnyekbe borult szemekig, mindent. Éjszaka értünk haza, nagyon fáradtan, de megérte a közel 800 km-es út. Minden perce megérte!” – zárta gondolatait Ági.

A képeket köszönjük Áginak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb