Közélet

Megérkeztek az SZTE adománycsomagjai Ukrajnába

A háború áldozatainak viszontagságos sorsa nagyon sok szegedit megérintett és példátlan összefogás született értük városunkban. Az ukrajnai bajbajutottak megsegítésére a Szegedi Tudományegyetem is nagyszabású adománygyűjtésbe kezdett.

AZ SZTE ELSŐ ADOMÁNYSZÁLLÍTMÁNYA MEGÉRKEZETT LVIV VÁROSÁBA

Ahogy csütörtökön közzétett Facebook posztjukban írták, nagyon sok felajánlás érkezett be hozzájuk a menekültek támogatására, sőt, a beszámoló szerint az első adományszállítmány a mai napon már el is jutott az ukrajnai Lviv városába.

ÍGY SEGÍTHETSZ TE IS

Az egyetem honlapján közzétett felhívás szerint az SZTE szállással, étkezéssel, egészségügyi ellátással támogatja az ukrajnai menekülteket. Ha lehetőséged van rá, a következő felajánlásokkal segíthetsz te is a bajbajutottakon.

  • Mint írták, most a legnagyobb szükség élelmiszerekre van, különösen készétel konzervre, húskonzervre, májkrémekre, tésztára, hosszabb lejáratú tartós kenyérre, energiaszeletekre.
  • Ezen kívül örömmel fogadnak tisztálkodószereket, takarókat, hálózsákokat, matracokat, gyerek és felnőtt ruhákat, valamint pelenkákat is.

Az adományok a József Attila Tanulmányi és Információs Központ ügyfélszolgálatán adhatók le.

ISMERD MEG EGY KÁRPÁTALJAI ÉDESANYA TÖRTÉNETÉT ÉS VISZONTAGSÁGOS ÚTJÁT A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLVE EGÉSZEN A DOMASZÉKI ZÖLDFÁS LELKIGYAKORLATOS HÁZIG

Nehezen lehet elképzelni, mit élhetnek át azok a menekültek, akiket a háború, a félelem és a kétségbeesés elüldözött az otthonukból. Amikor dönteni kell, gyorsan és azonnal és útrakelni azzal a tudattal, ki tudja mikor térhetnek haza, mi vár rájuk és családjukra egy idegen országban. Kerekes Larissza a kárpátaljai Nagyrátról érkezett két gyermekével, tizennégy éves kislányával és tíz éves kisfiával a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Házba, ahol menedékre és biztonságra leltek a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász jóvoltából a háború borzalmai elől. Amíg viszont újra nyugodtan hajthatták párnára a fejüket, viszontagságos utat jártak be. Erről az útról mesélt Larissza Zöldfáson kedd délután a sajtó képviselőinek.

SZEGEDEN A MENEKÜLTEK ÁLLATAIÉRT IS SZÜLETETT ÖSSZEFOGÁS

Az orosz – ukrán háború borzalmai nem csupán az ott élő embereket sújtja, velük együtt szenvednek és rettegnek négylábú társaik is. Sok állatbarát, aki menekülni kényszerül, szőrös családtagját is hozza magával, hiszen ebben a kilátástalan helyzetben sem hagyhatják hátra hű társukat. Számukra nyújt segítséget a Magyar Ebtartók Segítő Egyesülete, mely Budapest és Érd mellett Szegeden is várja a felajánlásokat. Városunkban Erdélyi Anikó koordinálja a gyűjtést, őt kérdeztük meg, milyen adományokra lenne most a legnagyobb szükség.

Forrás: University of Szeged Facebook oldal/u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb