KözéletSmart Szeged

Megszűnik a halálszakasz: elkészült a Szegedet Bordánnyal összekötő kerékpárút

Elkészült a Szegedet Bordánnyal összekötő kerékpárút, a 340 milliós támogatásból megvalósult szakasz 2 és fél méter széles és két irányú, mint a vasárnap délutáni átadón Mihálffy Béla, Kiskundorozsma önkormányzati képviselője elmondta, több évtizedes álom vált valóra. A két település közötti útszakaszon az utóbbi években gyakoriak voltak a kerékpárosbalesetek – nem egy halálos kimenetelű is megtörtént – éppen ezért a most átadott, 3.7 km – es szakasz biztonsági szempontból is rendkívül fontos.

Az új szakasz:

  • 2 és fél méter széles,
  • kétirányú,
  • a Vízép Holding nevű cég volt a kivitelező,
  • és igazából már tavaly kész volt, csak eddig tartott az engedélyezése.

EGY KICSIT MINDENKI ÁTADTA

Dupla átadó volt ma, az érintett Csongrád-Csanád Megyei II-es Választókörzet mindkét rivális jelöltje külön-külön eseményt celebrált,

  • Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) Tanács Gáborral, Bordány és Nagy Attilával, Üllés polgármesterével közösen avatta fel az utat,
  • míg Mihálik Edvin (Egységben Magyarországért) a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által szervezett Sziki Teljesítménytúrán tette meg ugyanezt.

“Több évtizedes álma vált valóra a dorozsmaiaknak és bordányiaknak azzal, hogy elkészült a kerékpárút. Évek óta küzdöttem az út megvalósításáért, mivel több halálos baleset is történt az útszakaszon. Most, hogy elkészült a biciklisek egy rendezett, biztonságos útvonalon, az autóktól távol tudnak közlekedni” – írta közösségi média oldalán Mihálffy Béla, míg Mihálik Edvin arról posztolt, hogy a projekt keretében a már meglévő szakasz felújítása és új csapadékvíz szikkasztó árok kialakítása is megvalósult.

Mihálffy Béla posztja:

Mihálik Edvin posztja:

Borítókép: Mihálffy Béla (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb