Kikapcs

Breaking: Szegeden tarthatják meg a 2024-es Hőlégballon Világbajnokságot

Egy kis meglepetést is hozott a napsütéses hétfő Szegedre, ugyanis kiderült, hogy városunk lesz 2024-ben a hőlégballon világbajnokság házigazdája. A csodás hírt a közösségi oldalon, a Szegeden láttam csoportban tette közzé a szegedi Pálhegyi Zoltán, a 2021-es, Szegeden megtartott 22. FAI Hőlégballon Európa-Bajnokság helyettes versenyigazgatója, egyben a hazai szövetség elnöke.

Információink szerint a nemzetközi szövetség vasárnap Mallorca-n tartott közgyűlést, ahol az elnökség arról szavazott, hogy hol tartsák meg a 2024-es világbajnokságot.

Az eseményen Szeged kapta a legtöbb voksot, így – bár hivatalosan még nem jelentették be, de szinte már biztos, hogy gyönyörű városunk adhat majd otthont az eseménynek.

A közismert szegedi ballonos szakember már az esemény logóját is felöltötte:

2021-BEN MÉG HŐLÉGBALLON EB-T RENDEZETT SZEGED, 2024-TŐL MÁR VB-T FOG

2021-ben először rendezett Szeged Európa-Bajnokságot a hőlégballonosok szerelmeseinek, ami a fent említett csodás hír alapján irtó jóra sikeredett. Ekkor 24 nemzet versenyzői látogattak el városunkba. David Bareford versenyigazgató akkor így szólt: “Köszönöm Szeged ezt a csodálatos 7 napot, egy örök emlék marad az a szeretet, amit tőletek kaptunk.”

A VERSENY LEGSZEBB PILLANATAI OROSZ SZEMMEL

A sok-sok résztvevő közül itt voltak keleti barátaink, a Team Hola Russia hőlégballonosai is, akik egy lenyűgöző videóban örökítették meg a Szegeden töltött napjaikat, és a verseny legszebb pillanatait. Ezt itt tudod megsasolni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb