Közélet

Folytatódik a háború: rakétatámadás érte Szeged testvérvárosát, Odesszát

Hétfőn rakétatámadás érte Szeged ukrajnai testvérvárosát, Odesszát. Ez volt az első ilyen támadás a fekete-tengeri kikötőváros ellen. A város polgármestere szerint szerencsére halálos áldozatok nincsenek.

Mint kiderült, az odesszai hatóságok azzal vádolják az orosz erőket, hogy hétfő kora reggel lakóépületek ellen intéztek rakétatámadást az ukrán város külterületén – írja a Sky News cikkére hivatkozva az Index. A város első embere szerint halálos áldozatok nincsenek, ugyanakkor kiemelte: „ezek lakóépületek, ahol békés emberek élnek” – mondta Gennagyij Truhanov, Odessza polgármestere. Oroszország tagadja, hogy civilekre támadt volna.

ODESSZA ELFOGLALÁSÁVAL AZ OROSZOK URALNÁK A FEKETE-TENGER ÉSZAKI RÉSZÉT

Ukrajnának nincs más nagy kikötője, amelyre támaszkodhatna – ezért Odessza elfoglalása azt jelentené, hogy Oroszország uralja a Fekete-tenger egész északi partvidékét – derült ki továbbá a cikkből.

SZEGEDEN ÁT MENEKÜLT ODESSZÁBÓL EGY UKRÁN CSALÁD

Még március elején írtuk meg, hogy egy család Odessza városából, Ukrajnából menekült Spanyolországba, és itt szálltak meg egy kis vendégházban Szegeden. A szívmelengető történetet itt olvashatod el:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb