Szegedi Arcok

Szabó Éva Andreát, a Belvárosi Mozi vezetőjét választották az Art-Mozi Egyesület elnökének

Igazi örömhír érte városunkat, ugyanis március 22-én, kedden Szabó Éva Andreát, a Belvárosi Mozi vezetőjét megválasztották az Art-Mozi Egyesület elnökének. Az ünnepélyes alkalomból a pozícióval járó feladatokról Szabó Éva Andreával beszélgettünk.

AZ EGYESÜLET CÉLJA AZ ART MOZIK ÉRDEKEINEK ÉRVÉNYESÍTÉSE

Az Art-Mozi Egyesület célja az art filmeket vetítő, nemzetközi mozilánctól független mozik érdekeinek, s az artfilmeket forgalmazó magyarországi vállalkozások érdekeinek szervezett képviselete, védelme. Feladata a magyarországi artfilm-terjesztő szakma nemzetközi képviselete, nemzetközi együttműködések kialakítása, illetve a magyar terjesztők nemzetközi továbbképzéseken való részvételének segítése.

AZZAL, HOGY SZEGEDI ELNÖKÖT VÁLASZTOTTAK, MÉG JOBBAN ERŐSÍTHETIK A SZAKMÁBAN A VIDÉKI ÉRDEKEKET

Mint ahogy Szabó Éva Andrea elmondta, már több éve az egyesület alelnökeként tevékenykedett, s azért is örül annak, hogy rá esett a közgyűlés választása, mert azzal, hogy nem budapesti, hanem szegedi elnököt választottak még jobban tudják a szakmában erősíteni a vidéki jelenlétet és érdekeket, ráhatással lehetnek például arra, hogy milyen belföldi és külföldi alkotásokat láthatunk a Belvárosi Mozi kínálatában.

NAGYON FONTOS A SZAKMÁBAN A MEGÚJULÁS, A KÖLCSÖNÖS TAPASZTALATCSERE

“Mint minden szakmában, itt is nagyon fontos a megújulás, az új ismeretek szerzése. Ezért például már többször szerveztünk szakmai kirándulásokat, ahol az európai art mozikat látogattuk meg, hogy tapasztalatokat cseréljünk, illetve próbáljuk azokat a szabályozásokat befolyásolni, amelyek a mozik életére, különösen az art mozik életére hatással vannak” – mesélte el Szabó Éva Andrea.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb