Közélet

Szijjártó Péter elmondta, hány katona jön Magyarországra

A NATO csütörtöki csúcstalálkozóján született döntés nyomán újabb katonai támogatást kap Ukrajna a NATO-tagállamoktól, de ezzel párhuzamosan a szövetség tovább erősíti saját védelmét is. Ennek értelmében összesen nyolc zászlóaljharccsoport jön létre, ebből az egyik Magyarországon- írta cikkében az Index.

ÖT ORSZÁG CSATLAKOZOTT EDDIG

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a csúcstalálkozó után a Facebookon bejelentkezve elmondta, nyolc zászlóaljharccsoport jön létre a szövetség keleti – délkeleti szárnyán, ebből az egyik Magyarországon. Eddig 5 ország – az Egyesült Államok, Törökország, Horvátország, Montenegró és Olaszország – jelezte csatlakozási szándékát a magyar zászlóalj harccsoporthoz.

A KATONÁK A DUNÁNTÚLON FOGNAK TARTÓZKODNI

“Most megnyitottuk a lehetőséget arra, hogy ehhez a zászlóaljharccsoporthoz más NATO-tagországok is csatlakozhassanak a katonáikkal. Előreláthatóan néhány száz főt fognak delegálni a magyar egységhez. A katonák a Dunántúlon fognak tartózkodni, ahol a magyar katonákkal együtt közös kiképzésen, gyakorlatokon vesznek majd részt a NATO-együttműködés keretében” – mondta el Szijjártó Péter.

ORBÁN VIKTOR IS MEGSZÓLALT A NATO CSÚCSRÓL

A NATO-csúcson sikerült a magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdeket érvényesíteni, Magyarország nem küld katonákat és fegyvereket Ukrajnába – közölte csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök videónyilatkozatában.

Forrás: index.hu, Szijjártó Péter Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb