KözéletVideo365

“A stílusról ne is beszéljünk” – Szijjártó kontrázott egyet Zelenszkij üzenetére

Szijjártó Péter ma délután New York-ból reagált Volodimir Zelenszkij Orbán Viktornak intézett üzenetére, amelyben az ukrán elnök felszólította a magyar miniszterelnököt,

  • hogy ne habozzon szankciókat alkalmazni Oroszország ellen,
  • és engedje át a fegyverszállítmányokat Ukrajnába.

Korábban írtuk a témában:

“Szerintem a stílusról most ne beszéljünk. Nem mintha ne lenne véleményem az ilyen típusú személyeskedésről, de mivel az elnök úrnak az országa háborúban áll, ezért a stílust és a személyeskedést most tegyük félre” – kezdte Szíjjártó Péter, aki elmondta, elfogadja azt, hogy Ukrajna elnökének Ukrajna az első, „de nekünk, azoknak, akik a magyar kormányban dolgozunk, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb”. A New York-ban megtartott ENSZ Biztonsági Tanács ülés előtt feltöltött videóban a külügyminiszter azt mondta, ha engednék fegyverek átszállítását Magyarországon, ha fegyvert szállítanának, ha katonának küldenének Ukrajnába, azzal Magyarország belesodródna a háborúba. 

“Elképesztő biztonsági kockázatot jelentenének ezek a döntések. Értem én azt, hogy az ukránok ezt várják el tőlünk, értem én azt, hogy a magyar ellenzék is ezt erőlteti, de a katonák küldése, a fegyverek küldése és a fegyverszállítmányok átengedése is rendkívüli biztonsági kockázattal jár” – magyarázta a magyar külügyminiszter.

Szíjjártó Péter egyébként már másodjára reagált Zelenszkij fricskájára, az első, péntekre virradó éjjel tett nyilatkozatát IDE kattintva találod. A külügyminiszter ENSZ Biztonsági Tanács beszédéhez kattints IDE.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: sex tre em
'Fel a tetejéhez' gomb