Mindenmás

Elutasították annak a rendőrnőnek a panaszát, aki azt állította, hogy a déli határon megerőszakolták őt a kollégái

Hónapok óta húzódik az ügy, most pedig a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította annak a rendőrnőnek a panaszát, aki szexuális erőszak miatt jelentette fel a kollégáit. Az ügyészség szerint kétséget kizáró módon megállapítható, hogy nem erőszakolták meg a déli határon a nőt a kollégái, és más bűncselekmény sem történt a sérelmére.

Tavaly december elején Zsiga Katalin, a Készenléti Rendőrség őrmestere szexuális erőszak miatt tett feljelentést: állítása szerint két kollégája a szüzességét elvéve megerőszakolta őt az egyik közös műszakjuk után.

A RENDŐRNŐ PANASZT JELENTETT BE A HATÁROZAT ELLEN

A 24.hu szerint a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva azonos alkalommal többek által elkövetett szexuális erőszak, büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban, tiltott adatszerzés, és hivatali visszaélés, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Mivel az eljárás során a nyomozó ügyészség kétséget kizáró módon megállapította, hogy a rendőrnőt nem erőszakolták meg és más bűncselekményt sem követtek el vele szemben, ezért megszüntették az eljárást. A rendőrnő panaszt jelentett be a határozat ellen. Ebben továbbra is azt állította, hogy szexuális erőszakot követtek el ellene, és kérte az eljárás folytatásának elrendelését, emellett további bizonyítási indítványokat terjesztett elő.

NINCS HELYE A NYOMOZÁS FOLYTATÁSÁNAK

A Központi Nyomozó Ügyészség az ügyiratok felülvizsgálata során azt állapította meg, hogy a széles körű, mindenre kiterjedő nyomozás alapos volt és a beszerzett bizonyítékok egyértelműen cáfolják a szexuális erőszak, valamint a feljelentő által sérelmezett további cselekmények megtörténtét. A főügyészség álláspontja szerint a feljelentő által indítványozott nyomozati cselekmények végrehajtása sem vezetne más eredményre, azok részben elvégzésre kerültek, továbbá azok egyébként sem alkalmasak az általa sérelmezett bűncselekmények megtörténtének bizonyítására. Azt írták, hogy a panasz nem tartalmazott olyan adatokat, amelyek kétséget támasztottak volna az eljárás megszüntetéséről rendelkező határozat megalapozottságával vagy törvényességével kapcsolatban, ezért nincs helye a nyomozás folytatásának.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb