Közélet

Nem hajlandó kirúgni az orosz művészeket a Bécsi Operaház, Biden az ukrán határ mellé utazik – ez történt, amíg Szeged aludt

Sűrű éjszaka után vagyunk, a harctér mellett rengeteg esemény történt a tárgyalóasztaloknál is. Biden az ukrán határ mellé érkezik, Zelenszkij direktben Orbánnak üzent, közben nyilvánosak az eddigi túszadatok is – bár a két fél nagyon másképp közelíti meg az utóbbiakat. Péntek reggeli Szeged365 összefoglaló, avagy, ez történt a háborúban, amíg a szegediek aludtak.

KREML: A NATO-TAGOK HISZTÉRIKUSAK

Megerősítette a Kreml, hogy Roman Abramovics, orosz milliárdos, a Chelsea tulajdonosa, akit a britek szankciókkal sújtottak szerepet játszott a béketárgyalásokon – írja a Sky News. A Kreml szóvivője azt is mondta ma, hogy a NATO-tagok “hisztérikusak” és nem értik mi történik Ukrajnában.

BIDEN AZ UKRÁN HATÁR KÖZELÉBE LÁTOGAT

Az AFP szerint Biden pénteken a lengyel–ukrán határhoz közeli városba utazik, a lap információi szerint az amerikai elnök a kelet-lengyelországi Rzeszowba látogat.

EDDIG 400 EZER TÚSZT EJTHETTEK AZ OROSZOK, A KREML SZERINT ÖNÁLLÓ AKARATUKBÓL MENTEK ÁT A HATÁRON

Ljudmila Deniszova ukrán ombudsman csütörtök este azt mondta: az oroszok mintegy 402 ezer embert, köztük 84 ezer kiskorút hurcoltak el erőszakkal az ukrán városokból. Az ombudsman szerint az oroszok gyakorlatilag túszként tartják fogva ezeket az embereket, és ezáltal akarnak majd kedvezőbb békefeltételeket elérni.

A Kreml egyébként elismerte, hogy közel ugyanennyi ember ment Oroszországba Ukrajnából a háború kezdete óta, viszont az orosz narratíva szerint ők önálló akaratukból mentek át.

3300 EMBERT EVAKUÁLTAK EGY NAP ALATT

Csütörtökön összesen 3343 embert evakuáltak Ukrajna városaiból humanitárius folyosókon keresztül – közölték az ukránok.

NEM HAJLANDÓ KIRÚGNI AZ OROSZ MŰVÉSZEKET A BÉCSI OPERAHÁZ

Nem lehet a világot származás alapján jóra és rosszra osztani – írta közleményében a bécsi operaház, a Saatsoper. Ezért sem a zenekari tagok, sem a balettművészek közül nem rúgják ki az oroszokat. A Staatsopertől az oroszellenes hisztéria miatt többen az orosz művészek elbocsátását követelték az orosz-ukrán háború miatt. Az operaház közleményt adott ki, amelyben elutasították ezt. Azt írták a világot nem lehet ketté osztani, jókra és rosszakra az alapján, ki milyen származású.

ZELENSZKIJ BELEÁLLT ORBÁN VIKTORBA

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes után – aki azt nehezményezte, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnába. – most Volodmir Zelenszkij állt bele a témába az Európai Tanácshoz intézett videós beszédében. Az ukrán elnök a szankciók bevezetésének támogatását és a katonák országon átengedését követelte tegnap este Orbán Viktortól, a kontra gyakorlatilag egyszerre érkezett meg a miniszterelnöktől és Szíjjártó Pétertől. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb