Kikapcs

Kik lesznek az idei Oscar-díjasok? Vasárnap éjszaka kiderül!

Beyoncé, Billie Eilish, Reba McEntire és Sebastián Yatra is fellép a – helyi idő szerint – vasárnap esti hollywoodi Oscar-díjátadón, ahol többek közt Jason Momoa is szerepel a díjátadók névsorában és a Magyarországon is forgatott, Dűne című sci-fije 10 díjra esélyes.

A legjobb eredeti dal kategóriájában jelölt öt szám közül négy előadói szerepelnek az idei gálán. A Belfast című film Down to Joy című számának szerzője és énekese, Van Morrison turnéja miatt nem tud részt venni a ceremónián, a dal így nem is hangzik el a díjátadón – idézte a Variety.com az amerikai filmakadémia közleményét.

A 94. Oscar-díjátadó végső szavazása – helyi idő szerint – kedd délután öt órakor fejeződött be. A legjobb eredeti dal díjáért folyó verseny az egyik legszorosabb. A jelöltek közt található Beyoncé dala, a Be Alive a Richard királyból, Billie Eilish és testvére, Finneas O’Connell száma, a No Time to Die a 007 Nincs idő meghalni című filmből, az Encanto című animációból a Dos Oruguitas, Lin-Manuel Miranda szerzeménye Sebastián Yatra előadásában, Van Morrison Down to Joy című dala a Belfastból, valamint a Four Good Daysből a Somehow You Do, Diane Warren dala, melyet Reba McEntire énekel.

A háromórás ceremónia házigazdája Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes lesz. A műsort az amerikai ABC csatorna élőben sugározza helyi idő szerint este 8-tól (közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban), és több mint 200 országban és térségben is látható majd.

JASON MOMOA, SERENA ÉS VENUS WILLIAMS NŐVÉREK IS DÍJÁTADÓK LESZNEK

A díjátadók végleges listáját, melyen szerepelt már Lady Gaga, Chris Rock, Kevin Costner, Zoe Kravitz, Rosie Perez, valamint a tavaly a Minari című filmért a legjobb női mellékszereplő díját elnyerő Jun Ju Dzsung is, szerdán jelentette be a show két producere, Will Packer és Shayla Cowan.

A világhírű teniszezők, Serena és Venus Williams, valamint testvérük, Isha Price az édesapjukról, Richard Williamsről szóló, a legjobb film díjára jelölt Richard király című film producerei.

Az Oscar-gálát március 27-én, vasárnap rendezik meg a hollywoodi Dolby Színházban. 2018 után először lesz házigazdája a műsornak, ráadásul egyszerre három: Amy Schumer, Wanda Sykes és Regina Hall. A legtöbb, 12 Oscar-jelölést idén a Jane Campion által rendezett, A kutya karmai közt című western kapta, Denis Villeneuve Magyarországon is forgatott, Dűne című sci-fije 10 díjra esélyes.

A háromórás ceremóniát az amerikai ABC csatorna élőben sugározza helyi idő szerint este 8-tól (közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban), és több mint 200 országban és térségben is látható majd.

A FILMRAJONGÓK A TWITTEREN SZAVAZHATTAK AZ ÉV KEDVENC FILMJÉRE

Packer szerint a rajongói díjjal a fiatalabb közönség érdeklődését akarták felkelteni, emellett úgy gondolják, segíthet a közösségépítésben és befogadóbbá is teszi a belterjesnek tűnő Oscar-gálát, amelynek díjairól a tízezer fős filmakadémiai tagság szavazata dönt – idézte a producert a Variety.com.

Az év legnépszerűbb filmjéről való szavazás ötlete már 2018-ban is felmerült, akkor azonban végül elvetették. A rajongók kedvence (Fan Favourite) díjára most márciusban lehetett szavazni a mikroblogportálon. Bár a twitterezők által kiválasztott film nem kap Oscart, a rajongók kifejezhették véleményüket a 2021-es év legjobb filmjeiről, és szavazataikkal népszerű, de Oscarra nem jelölt produkcióknak is utat nyithattak a gálára.

A tévés közvetítést érintő változtatások között szerepel az a sokak által vitatott döntés is, hogy nyolc díjkategória, köztük a hang, a vágás, az eredeti filmzene és a látványtervezés Oscar-szobrát az élő adás megkezdése előtt adják át, és csak a győztesek beszédeinek részleteit vágják be a műsorba.

“A televíziós műsor egy órával később kezdődik, de minden díjazott, és minden jelölt megkapja a maga pillanatát a műsorban”

– hangsúlyozta Packer.

“Mozi szerelmesei egyesüljetek” – ezt a mottót választotta a 94. Oscar-díjkiosztó témájául a műsort késztő kreatív csapat. Packer szerint a filmek kötik össze a globális közöséget, inspirálnak és tettekre késztetnek.

A vasárnapi adásban azonban ezúttal megint a legjobb film Oscar-szobrát nyújtják át utoljára. A díjra A kutya karmai közt, a Belfast, a CODA, a Ne nézz fel!, a Vezess helyettem, a Dűne, a Richard király, a Licorice Pizza, a Rémálmok sikátora és a West Side Story című filmeket jelölték.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: โคมไฟ
'Fel a tetejéhez' gomb