Közélet

Rusvai Miklós szerint lesz hatodik hulláma a koronavírusnak

Az eddigiekhez képest a virológus szerint a hatodik hullámban teljesen más lesz a vírus majd. A tavasz közeledtével csökkenni fognak az esetszámok és a tünetek is gyengébbek lesznek. Ősszel viszont újra durvulhat a helyzet.

Nem okoz majd súlyos lefolyású betegséget és tüneteket a covid. Nátha jellegű lesz, megszelídül a vírus. Kisebb ingadozások lehetnek, de hasonló napi esetszámra számíthatunk legalább április végéig, május közepéig. Jelenleg 6,4 millió beoltott ember van hazánkban.

A legfrissebb szennyvízadatok is ezt mutatják, napi kétezer feletti új esetszám többször is lehet, de olyan kiugróan rossz adatok, mint amilyenek a negyedik-ötödik hullám idején voltak már nem lesznek. Rusvai Miklós meglátása szerint inkább ősszel várható az újabb hullám érkezése. A vírus nem fog eltűnni, velünk marad, ám nem lesznek annyira súlyos tünetei. Leginkább náthához hasonlóakat okoz- mondta a szakértő.

Az időseket és a egyéb betegségekben szenvedőkre ezután is nagyfokú veszélyt jelenthet a koronavírus. Tehát nekik ezután is óvatosan kell kezelni ezt a kérdést.

Mikor nálunk eltűnik, csökken a koronavírus, átmegy a déli féltekére, Dél-Afrika, Ausztrália térségébe, most éppen Új-Zéland szenvedi meg nagyon, ott most van az ősz, rekordszámú fertőzött van. És egész nyáron figyelhetjük, milyen új mutációk jelennek meg. -Jegyezte meg a virológus.

NEM CSAK A COVID TERJED MOST HANEM MÁS FELSŐLÉGÚTI BETEGSÉGEK IS

A maszk lekerülése miatt most még gyorsabban és jobban terjednek a koronavírus mellett más felsőlégúti betegségek is, például az influenza.

AUSZTRIÁBAN ÚJRA KÖTELEZŐ LESZ A MASZK

Zárt térben ismét kötelező lesz az FPP2 minőségű maszk viselése Ausztriában a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása miatt.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-rusvai-miklos-jarvany-hatodik-hullam/5mkzrhs

Forrás: blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb