Mindenmás

Napi pakk: viszlát napsütés, záporokkal érkezik a szerda Szegeden, este Pick meccs és az is kiderül, ki nyerte a Megye Tortája versenyt

Egy időre búcsút kell mondanunk a jó időnek, záporokkal köszönt ránk a szerda Szegeden, de a borús idő ne szegje kedved, hiszen ma kiderül, ki nyerte a Megye Tortája versenyt, sőt este egy izgalmasnak ígérkező meccsen szurkolhatsz a Kékeknek! Főzd le a reggeli kávéd, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Zalán, Izidor, és Gujdó nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 168 éve, 1853 -ban megszületett Vincent van Gogh, holland festő (Napraforgók).
  • 96 éve, 1925 -ben Horger Antal professzor eltanácsolta József Attilát a szegedi egyetemről a ”Tiszta szívvel” című verse miatt.
  • Ma 84 éves Warren Beatty amerikai színész és rendező (Bonnie & Clyde, Dick Tracy).
  • Ma 53 éves Céline Dion énekesnő.
  • 19 éve, 2002 -ben a windsori kastélyban 101 éves korában meghalt Erzsébet brit anyakirályné. VI. György, Nagy-Britannia és Észak-Írország királyának felesége és II. Erzsébet királynő édesanyja volt.
  • 17 éve hunyt el Toma András az utolsó magyar hadifogoly.
  • Ma 70 éves Romsics Ignác, Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja.
  • Ma 76 éves Eric Clapton brit rockgitáros, énekes és zeneszerző.

ZÁPOROS, SZELES IDŐ VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Szerdán már erősen felhős, borult időre készülhetünk Szegeden, inkább csak rövid, szűrt napos időszakok lehetnek. Olykor már kialakulhatnak kisebb záporok, de nagy mennyiségű csapadék még nem várható. Egész nap élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban 9, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden.

MA ESTE BÁNHIDI BENCE NÉLKÜL LÉP PÁLYÁRA A PICK SZEGED A FLENSBURG-HANDEWITT ELLENI MÉRKŐZÉSEN

Bánhidi Bence nélkül kénytelen kiállni a Pick Szeged a szerda esti Flensburg-Handewitt elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésében. „Ahogy elkezdtem játszani, lehet, hogy rosszul terheltem, és megint előjött a derékproblémám. Most ez egy nehezebb időszak nekem, de dolgozok kőkeményen, és próbálok minél előbb visszatérni a pályára” – mondta a klasszis beálló az M4 Sport hétfő esti műsorában.

MA FÉNY DERÜL A CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE TORTÁJA VERSENY GYŐZTESÉRE

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2021. június 4-én, Trianon 101-edik és a megye névváltoztatásának első évfordulójára hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt, mely során a döntőbe jutott cukrászok március 17-én, csütörtökön a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola cukrászműhelyében készítették el alkotásaikat. A neves szakemberekből álló zsűri már tudja, kié a megtisztelő cím, a nagyközönség számára azonban csak március 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban derül ki a végeredmény.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb