Közélet

Hatalmas segítség azon pároknak, akiknek természetes úton nem lehet gyermekük: megtartotta az SZTE a Reprodukciós Medicina Intézet táblaavatóját

Kedden ünnepélyes keretek között megtartották a Szegedi Tudományegyetem vezetői a 2021 decemberében, az egyetem égisze alá került, korábbi nevén Kaáli, ma már Reprodukciós Medicina Intézetként ismert, in vitro fertilizációs (IVF) centrum táblaavató ünnepségét. Az intézet a dél-alföldi régió meghatározó központjává válhat azon párok számára, akiknek természetes úton nem születhet gyermekük.

A TÁBLAAVATÓN BESZÉDET MONDOTT TÖBBEK KÖZÖTT AZ EGYETEM REKTORA

A táblaavatón beszédet mondott Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora; Prof. Dr. Németh Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ dékánhelyettese, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, valamint Dr. Zádori János, az SZTE RMI intézetvezető főorvosa és Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja.

Magyarország Kormánya 2017 végén döntött arról, hogy a népességfogyás megállításának meghatározó eszköze lehet egy korszerű, betegközpontú és hatékony Nemzeti Reprodukciós Módszertani Központ és Hálózat kialakítása.

A TÁBLAAVATÓ HATALMAS MÉRFÖLDKŐ AZ SZTE ÉLETÉBEN

„A mai táblaavató esemény hatalmas mérföldkő úgy az SZTE, mint a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, azon belül pedig a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika életében is. Az intézmény már 2015-ben – megnyitásakor – a legnagyobb IVF Centrumnak számított az országban, ezt követően pedig szinte biztos, hogy a dél-alföldi régió meghatározó központjává válik azon párok számára, akiknek természetes úton nem születhet gyermekük. Azzal ugyanis, hogy az intézmény a Szegedi Tudományegyetem tulajdonába került, hasonlóan, ha nem magasabb szinten, végzi majd a feladatát” – hangsúlyozta Prof. Dr. Németh Gábor.

A CENTRUM SZERTEÁGAZÓAN SEGÍTI A GYERMEKVÁLLALÁSBAN A PÁROKAT

Dr. Zádori János, az SZTE RMI intézetvezető főorvosa elmondta, a centrum képes: a családok gyermekvállalásának támogatására; a gyermekvállalásra való felkészülés és a várandósság időszakának orvos-egészségügyi szakmai támogatására; a születés optimális körülményeinek biztosítására; a teljes gyermekvállalási értékláncban orvosilag felügyelt, azonnali diagnózist és beavatkozást biztosító ellátást garantálni és betegkövetést biztosítani; és képes a DAR betegellátásában működő intézmények szakmai együttműködésének szervezésére is.

Forrás: SZTE

Fotók: Bobkó Anna (SZTE NKI)

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Infy
'Fel a tetejéhez' gomb