Smart Szeged

Elkészült a szegedi Florin új háztartásvegyipari gyárkomplexuma: naponta 200 ezer liter fertőtlenítőszert tudnak előállítani

Átadták a Florin Zrt. új gyárkomplexumát, amellyel az ország magyar tulajdonban lévő legnagyobb és legmodernebb háztartásvegyipari termelési kapacitása jött létre. A két év alatt megvalósult beruházás eredményeként a Magyar Multi Program támogatásával a régióban is jelentős háztartásvegyipari és kozmetikai gyártóbázis működhet Szegeden – írja a vállalat sajtóközleményében.

Megvalósult a szegedi Florin Zrt.-nél az a beruházássorozat, amely 2020-ban, a koronavírus-járvány kitörése után vette kezdetét a Magyar Multi Program keretében. A Florin még 2019-ben bekerült a kiválasztott, nagy növekedési potenciálú, exportképes hazai cégek közé. Ezek fejlődési lehetőségeinek kiaknázását segítette az Innovációs és Technológiai Minisztérium a támogatással.   

TÖBB MINT 500 FÉLE TERMÉKET GYÁRTANAK

A Florin több mint 500 féle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, kozmetikumot, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. Ma már a hazai piacon túl számos európai és távolabbi országba is sikerrel értékesíti termékeit. Barta Attila cégvezető a gyáravatón arra emlékeztetett, hogy a járvány 2020 eleji kitörése teljesen új helyzet elé állította a Florint, hiszen napok alatt kellett a teljes termelését átállítani fertőtlenítőszerek gyártására, hogy biztosítható legyen az egészségügyi intézmények, közszolgáltatók ellátása ezekből a védekezéshez kulcsfontosságú termékekből. A Florinnak pillanatok alatt kellett megsokszorozni a termelését ezekből a készítményekből, amiben szerencsére támaszkodhatott a gyártási tapasztalataira és szakembereire. A cég ugyanis csaknem negyven éve készíti a Brado fertőtlenítőszereit Szegeden, ellátja az egészségügyet professzionális készítményekkel, a lakosságot pedig ugyanezeknek a kiskereskedelmi változataival.

ÖSSZESEN 322 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁST KAPOTT A GYÁR

Mindeközben az is világossá vált, hogy az ország tartós és biztonságos önellátásához azonnali kapacitásbővítésre van szükség. Ennek érdekében felgyorsították a Florin eredetileg hosszabb időre tervezett gyártásmegújítási, kapacitásbővítési beruházássorozatát. Ehhez adott nélkülözhetetlen segítséget a Magyar Multi Program támogatása. A Florin a program keretében 322 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 716 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásához, amelynek keretében új berendezésekkel felépült a fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket előállító új gyártókomplexuma. Ez a több lépcsős beruházás valósult meg mostanra teljesen.

200 SZÁZALÉKOS LETT A KAPACITÁSBŐVÍTÉS

A társaság a pályázati források segítségével 200 százalékos kapacitásbővítést valósított meg összesen több mint hárommilliárd forintos beruházás keretében. Ennek eredményeként a Florin naponta akár 200 ezer liter fertőtlenítőszert és 300 ezer darab készítményt is képes előállítani. A cég nemcsak fertőtlenítőszerekből tud bármikor gyorsan nagy mennyiséget gyártani, hanem a többi saját és bérgyártott termékéből is. Így a hazai piac ellátásán túl is képes teljesíteni nagy exportmegrendeléseket is. Olyan regionálisan is nagy és versenyképes kapacitás jött létre a Florinnál, amivel a cég nemzetközi szinten is jelentős szereplővé válhat a háztartásvegyipari, kozmetikai termékek és fertőtlenítőszerek piacán – összegezte a most átadott beruházás eredményét Barta Attila cégvezető.   

Kíváncsi vagy a termelésre? Mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb