Szegedi Arcok

Napi Trash: szegedi házban termesztették a dzsangát, közben migránsokat csempésztek

Annak dacára, hogy fél Szeged még választási lázban ég, azért jutott egy bűnügyi sztori is hétfő délelőttre. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség egy magyar és egy osztrák férfi letartóztatását indítványozta ma reggel, a páros gyakorlatilag duplán tett rossz fát a tűzre:

  • a magyar férfi szegedi házában termesztett kannabiszt,
  • míg az osztrák férfi illegális határátlépőkett csempészett.

A megalapozott gyanú szerint az osztrák férfit 2022. április 1. napján, reggel 6 órakor a rendőrök röviddel azt követően igazoltatták Mórahalom külterületén, hogy az autóba felvett 9 török állampolgárságú, a szerb-magyar határt illegálisan átlépő személyt. A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

A fenti cselekménnyel szinte egyidőben, a szegedi rendőrök házkutatást tartottak egy helybeli ingatlanban, ahol lefoglaltak 34 tő kannabiszt, másfél kilogramm szárított növényt, a kábítószer termesztéséhez, adagolásához és értékesítéséhez szükséges eszközöket. A magyar férfi tartózkodási helyén lefoglaltak többek között speciális ventilátorokat, hőmérőket, digitális mérlegeket, vákuumozó gépet, tápoldatokat. A kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult nyomozásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészi indítványoknak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és elrendelte a két férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb