Közélet

Ismét beszólt Zelenszkij: Orbán Viktornak választania kell a világ és Moszkva között

Újabb üzenetet küldött Volodimir Zelenszkij ukrán miniszterelnök Orbán Viktornak. Szerinte a magyar miniszterelnöknek választania kell a világ és Moszkva között, ugyanakkor abban is bíznak, hogy Magyarország felülvizsgálja az Ukrajna megsegítésével kapcsolatos megközelítését.

Választási győzelmi beszédében Orbán Viktor kijelentette, ennyi ellenfele a kormánypártoknak még sosem volt, és közéjük sorolta – az Oroszország által megtámadott – Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt.

A MINISZTERELNÖK HÁLÁS LEHETNE UKRAJNA ELNÖKÉNEK, HOGY A HÁBORÚ NEM ÉRTE EL MAGYARORSZÁG HATÁRAIT

Az ukrán külügyminisztérium közleményben válaszolt a Fidesz-KDNP vezetőjének. Ukrajna külügyminisztériuma tiszteletben tartja a magyar emberek akaratát az országgyűlési választásokon. Ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnöknek jelenleg nincs alapja azt állítani, hogy a választási győzelemhez vezető úton meg kellett küzdenie az ukrán elnökkel. Először is, sem Ukrajna, sem annak elnöke, Volodimir Zelenszkij nem vett részt Magyarországon a politikai kampányban – reagált az ukrán külügyminisztérium. Másodszor, Ukrajna elnöke mindig egy sokkal fontosabb kérdéssel – az orosz agresszió elleni küzdelemmel – foglalkozik. A miniszterelnök hálás lehetne Ukrajna elnökének azért, hogy a háború valósága nem érte el Magyarország határait, köszönhetően az ukrán nép hősiességének, amely ellenállt Putyin elnök agresszív akcióinak – folytatták a közleményt.

UKRAJNA BIZTONSÁGA NÉLKÜL NEM LESZ BIZTONSÁG MAGYARORSZÁGON SEM

Ukrajna bízik benne, hogy az ukrán civilek elleni háborús bűnök, mint a bucsai, irpinyi és hosztomeli mészárlás, nem marad észrevétlen a magyar kormány számára. Abban is bíznak, hogy Magyarország felülvizsgálja az Ukrajna megsegítésével kapcsolatos megközelítését. Hangsúlyozták, Ukrajna biztonsága nélkül nem lesz biztonság Magyarországon sem. “Orbán Viktor miniszterelnöknek választania kell Moszkva és a világ többi része között” – mondta végül Volodimir Zelenszkij egy keddi interjújában. Szerinte a magyar vezető tart az orosz befolyástól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb