Közélet

Eldőlt: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyet választja a parlament helyett

A választások után a Vásárhelyi Televízió feltette a kérdést Márki-Zay Péternek: mire számíthatnak a hódmezővásárhelyi lakosok? Marad továbbra is a polgármesterük, vagy beül a parlamentbe? Mint kiderült, Márki-Zay Péter inkább a várost választja a parlament helyett – írja a Hódpress.

A választások után, amikor kiderült, hogy Márki-Zay Péter nem kap miniszterelnöki pozíciót, a Vásárhelyi Televízió a következő lépésről kérdezte őt. Arra voltak kíváncsiak, hogy mire számíthatnak Hódmezővásárhely lakosai: marad továbbra is polgármester, vagy inkább beül a parlamentbe? “Terveink szerint igen, maradok, ebben a helyzetben Hódmezővásárhely mellett kell állni” – választolta Márki-Zay Péter.

LÉNYEGESEN KEVESEBB SZAVAZATOT KAPOTT MÁRKI-ZAY ÉS LÁZÁR IS

Márki-Zay Péter a szavazás állását is véleményezte: „Lényegesen kevesebb szavazatot kapott Lázár János is, és én is, mint korábban. Lázár János is kapott már 13.000 szavazatot, én is kaptam már 13500-at. Most mind a ketten 12000 alatt voltunk, fej-fej mellett, a pillanatnyi adatok 150 szavazattal állnak Lázár János mellett.”

HÓDEMZŐVÁSÁRHELYT MEG KELL ERŐSÍTENI

A Márki-Zay által említett adatokból még körülbelül 500 nyugati szavazat hiányzik. Így ő magabiztos, hogy a végén neki lesz több szavazata. A Hódpressnek még hozzátette: Hódmezővásárhelyt meg kell erősíteni, meg kell nyugtatni, hogy senkinek a gyermekét nem akarjuk elküldeni katonának, senkinek a gyerekét nem szeretnénk átminősíteni kisfiúvá vagy kislánnyá. Kiemelte: azt sem akarjuk, hogy Lázár János újra megadóztassa őket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb