Kikapcs

Májusban felpezsdül Szeged: Borfesztivál, Kézműves- és Gasztroudvar, Dóm téri koncertek – a helyszínekről és programokról Rácz Attila, főszervezővel beszélgettünk

Két év kihagyás után, május 13-22. között újra jön a Szeged Napja Ünnepségsorozat, a már régóta várt Szegedi Borfesztivállal, Hídivásárral, Kézműves- és Gasztroudvarral és Dóm téri koncertekkel. Nem sokára tehát felpezsdül az egész város, telis-tele jobbnál jobb programokkal, melyekről bővebben Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője számolt be nekünk.

150 BORÁSZ ÉRKEZIK A SZÉCHENYI TÉRRE FINOM NEDŰIVEL, 22 MAGYAR BORVIDÉKRŐL

Május 13. és 22. között a magyar borászok ismét Szegedre költöznek, közel 150 borász kínálja majd a legfinomabb nedűit, képviselve mind a 22 magyar borvidéket. A 26. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.

AZ IDEI ÉV EGYIK ÚJDONSÁGAKÉNT ELTŰNNEK A MŰANYAGPOHARAK AZ ASZTALOKRÓL

A rendezvénysorozat fő helyszíne idén is a Széchenyi tér, ahol a platánfák árnyékában kóstolhatjuk végig a borászok finom nedűit. Rácz Attila elárulta, az idei év egyik újdonsága, hogy eltűnnek a műanyag poharak az asztalokról, helyettük visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető Borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani. Természetesen a bormámoros estékről nem hiányozhatnak a zenei fellépők sem: többek között koncertet ad a Bon Bon, Kökény Attila, Oláh Gergő, Falusi Mariann, Pál Dénes, vagy Tóth Andi.

A DÓM TÉREN KONCERTEZHETÜNK, A KLAUZÁL TÉREN JÓL LAKHATUNK

Mint megtudtuk, a rendezvénysorozat második hétvégéjén a Dóm téren is látványos koncertek nyújtanak majd felhőtlen kikapcsolódást a kilátogatóknak. Érkezik a színpadra a Vad Fruttik, a Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, illetve vasárnap az Ocho Macho szórakoztatja majd a közönséget, valamennyi koncert esetében este 8 órai kezdettel. A Klauzál térre is érdemes lesz kilátogatni, ott a Kézműves- és Gasztroudvar várja az ínyencségek kedvelőit: miközben a környékbeli kézművesek portékáit csodáljuk, a zamatos borok mellett finom ételek és kisüzemi sörfőzdék kínálatából szemezgethetünk majd.

A DUGONICS TÉREN A HÁZTÁJI TERMELŐKÉ LESZ A FŐSZEREP

A Dugonics tér ad otthont a hagyományos Kincs Tér elnevezésű programnak, ahol a háztáji termelőké lesz a főszerep, a szökőkútnál felállított színpadon pedig számos érdekes zenei produkció emeli a hangulatot. A Belvárosi híd és a megújult Oskola utca május 21-én és 22-én benépesül a kézműves portékák színes kínálatával, itt kerül ugyanis immáron 21. alkalommal megrendezésre a Szegedi Hídivásár.

AZ ÜNNEPI TŰZIJÁTÉK SEM MARADHAT KI A PROGRAMOKBÓL

Az idei évben újdonságként a gyönyörűen felújított Móra parkban május 21-én és 22-én tekinthetik meg az érdeklődők a 21. Magyar Mazsorett Bajnokság izgalmas és látványos produkcióit. A pazar programból nem hiányozhat az ünnepi tűzijáték sem, melyre május 21-én, szombaton 21 óra 30 perckor kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb