Szegedi Arcok

Az idei évben a Pick Szeged Zrt. vehette át az SZTE Alma Mater presztízsdíját

Idén 75 kiállító kínált gyakornoki- és álláslehetőséget az Szegedi Tudományegyetem tavaszi Állásbörzéjén, ahol 2022-ben az Alma Mater Díjat a Pick Szeged Zrt. képviselője vehette át. A rendezvényen résztvevő vállalatok megismerkedhettek az SZTE egykori és jelenlegi hallgatóival, friss diplomásaival és informálhatták őket gyakornoki programjaikról, álláslehetőségeikről, nyitott pozícióikról, szolgáltatásaikról.

A régió legnagyobb álláskeresési fórumának 2022. április 12-én, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont. A rendezvényt Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja nyitotta meg. „Óriási öröm a számunkra, hogy évről-évre egyre több kiállító jelenik meg az SZTE Állásbörzéjén. A Szegedi Tudományegyetem egyik legfontosabb célja negyedik generációs egyetemként a meglévő alapelvek, azaz az oktatás, kutatás, gyógyítás mellett a társadalmi szerepvállalás. Erre az egyik legalkalmasabb hely az SZTE Állásbörzéje, ahol megjelennek azok a partnereink, akikkel nagyon sok területen kapcsolatban állunk, ezzel példát és lehetőséget mutatva a hallgatóinknak” emelte ki köszöntőjében Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja.

AZ EGYETEM MAGYARORSZÁG LEGKOMOLYABB VÁLLALATAIVAL VAN EGYÜTMŰKÖDÉSBEN

Mint írják, ezt követően Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora köszöntötte a résztvevőket és a 2022-es Alma Mater Díjazottját. Az elismerést idén a Pick Szeged Zrt. kapta. A kitüntetést Bessenyei Zsolt, a Pick Szeged Zrt. HR vezetője vette át. „A 2021/2022-es tanévben vissza kell tekintenünk az elmúlt 100 évre is, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem centenáriumot ünnepel. Már Klebelsberg Kuno és Szent-Györgyi Albert is azt vallotta, hogy az Egyetem a régió mozgatórugója kell, hogy legyen. Azzal, hogy a mai Állásbörzén több mint 70 kiállító vesz részt, kijelenthetem: a célt elértük. Az, hogy a K+F projektekben Magyarország legkomolyabb vállalataival vagyunk együttműködésekben, illetve, hogy a hallgatóink 90%-a diplomája megszerzése után egy éven belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon ugyancsak azt bizonyítja, hogy komoly munkát végzünk az Egyetemen. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz. Köszönöm a kiállítok segítségét, munkáját, és egyúttal gratulálok a 2022-es Alma Mater Díjazottnak is” – összegezte gondolatait Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora. 

RÉGÓTA SZOROS KAPCSOLATOT ÁPOLNAK AZ EGYETEMMEL

A nyertes ünnepélyes keretek között vehette át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat és ezzel együtt jogosult az „SZTE Alma Mater Díj 2022.” megjelölést használni vállalati megjelenéseiben. A 2022-es díjazott, azaz a Pick Szeged Zrt. régóta együttműködik az Egyetemmel a közös kutatás-fejlesztési projektekben, emellett a duális képzés, illetve a gyakornoki program keretében is várja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb