Mindenmás

Újabb fordulat KINDER-ügyben: a Ferrero felfüggeszti működését a belgiumi arloni gyárában

A folyamatban lévő, az élelmiszerbiztonsági hatóságokkal együttműködésben zajló szalmonella-vizsgálatokkal összefüggésben a Ferrero felfüggeszti működését a belgiumi arloni gyárában tájékoztatta a vállalat a portfolio.hu-t.

Azonnali hatállyal visszahívja a Ferrero az Arlonban készült Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder adventi naptár 127g termékek teljes gyártását – írja a vállalat.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

Ez a visszahívás csak a belgiumi Arlonban gyártott Kinder termékeket érinti.

Az arloni üzem éves szinten a világszerte gyártott Kinder termékek teljes mennyiségének körülbelül 7%-át teszi ki.

A Ferrero elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Ez befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. A gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitják meg újra.

A Ferrero Magyarország Kft. által forgalmazott, más európai gyárakban gyártott Kinder márkák, beleértve a 20g-os Kinder Meglepetés és a Kinder üreges húsvéti nyúl termékeket, nem tartoznak a visszavont termékek körébe.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: click for more info
  2. Visszajelzés: sunwin page
'Fel a tetejéhez' gomb