Kikapcs

Szeged ezt is behúzta: országosan nálunk helyeztek ki az utcára legtöbben verset a Magyar Költészet Napjára

A “Posztolj verset az utcára!” megmozdulás egy világraszóló költészeti akció a magyar költészet napján, József Attila születésnapján, azaz április 11-én. Bár e jeles nap hétfőn volt, az akció valójában még mindig tart, és országos viszonylatban nézve városunk és annak környéke áll az élen, hiszen a posztoljverset.hu szerint nálunk helyezték ki a legtöbb költészeti alkotást, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy lépten-nyomon versekbe botlunk Szegeden.

A weboldal szerint Szegeden és annak környékén eddig 295-en döntöttek úgy, hogy részt vesznek a megmozdulásban, és megmutatják az egész városnak a kedvenc verssoraikat. A közzétett térkép szerint szinten mindenhol fellelhető egy-egy verssor, olvasgathatunk:

  • a Somogyi-könyvtárnál,
  • a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolánál,
  • a Dugonics téren,
  • az Aradi vértanúk terén,
  • a Kereszttöltés utcánál, és még számos helyen Szegeden.

A folyamatosan frissülő oldalról az is kiderült, hogy míg a Napfény Városának környékéről 295 poszt született, addig a főváros környékén csak 199.

A SOMOGYI KÖNYVTÁR IS CSATLAKOZOTT A MEGMOZDULÁSHOZ

“Legyen egy nap a magyar versé, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! Lepjük meg egymást és magunkat valami igazán értékessel: a kedvenc verseinkkel” – írták közleményükben a szervezők. A versposztolás egy olyan rendhagyó ünneplés, ami végre összeköt minket. Minden résztvevő egy kicsit hozzátesz a nagy ünnephez, éljen bárhol a világon. Az elmúlt években a világ több mint 20 országában élő magyarok posztoltak verset több száz helyszínen, elképesztő kreativitással. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb