Kikapcs

Megnyílt az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom

Szerdán megnyílt az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom határában. Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, a tulipános kert olyan kezdeményezés, amely jó kiegészítője város idegenforgalmi elképzeléseinek.

A Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik.

120 EZERRE NŐTT A VIRÁGOK SZÁMA

Major Zoltán, a mórahalmi kert vezetője elmondta, hogy a kert látványos fejlesztéseken ment át a tavalyi megnyitó óta. A virágok száma 50 ezerről 120 ezerre nőtt, a virágágyások mellett kialakított bemutatókertnek köszönhetően a látogatók már ötvenféle tulipánban, több fajta nárciszban, jácintban gyönyörködhetnek. A kertben játszótér és egy teknősrezervátum is épült. A virágszedéssel jótékony célt is támogatnak az ide látogatók, ugyanis minden szál virág árából 10 százalékot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánl fel a park.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb