Szegedi Arcok

Modern EKG készülékkel lepte meg a Szegedi Gyermekklinikát a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Három darab, összesen több mint egymillió forint értékű, mobilizálható, modern EKG készülékkel lepte meg a Szegedi Gyermekklinikát a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – adta hírül az alapítvány.

Mint kiemelték, a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktor Szolgálata 2015 óta járja a gyermekkórházakat, hogy a nevetés gyógyító erejével segítse a kisbetegek mentális gyógyulását. Az eltelt 7 év alatt szoros kapcsolatot sikerült kiépíteni a Szegedi Gyermekklinikával, ezért a bohócdoktori programon kívül tárgyi felajánlásokkal is segítik a klinika munkáját.

NAGY SEGÍTSÉG EZ A GYERMEKKLINIKÁNAK

Az átadáson a klinika részéről jelen volt Dr. Bereczki Csaba tanszékvezető egyetemi docens, aki örömmel fogadta a felajánlást. Elmondása szerint bár rendelkeztek EKG készülékekkel, de azok már elavultak, és sokszor javításra szorultak, ezért a most kapott, modern eszközök nagy segítséget fognak nyújtani a munkájukban. Nagy előnyük továbbá, hogy ezek már könnyen mobilizálhatóak, így gyorsan oda tudják azokat helyezni, ahol nagy szükség van rájuk. A három darab EKG készülék ára meghaladja az egy millió forintot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb