Kikapcs

Családi nappal készül a Szegedi Füvészkert a Föld Napja alkalmából (frissítve)

Az idén 100 éves alapítási évfordulóját ünneplő Füvészkert a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft – vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft – vel közösen, április 23-án, szombaton családi napra várja az érdeklődőket Föld Napja alkalmából, írta az intézmény weboldalán.

JÁTÉKOS FELADATOKKAL VÁRJÁK A GYEREKEKET

Mint írták, a délelőtt folyamán általános iskolai csapatok vetélkednek egymással, míg a családokat egész nap játékos túrával várják a szervezők. Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási feladatokban, valamint a gyerekek a labirintusban különböző öko-játékokkal játszhatnak. Ezen a napon a kicsik és a nagyok egyaránt játékos feladatokon keresztül tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké.

A RENDEZVÉNYEN KÉZMŰVES KIÁLLÍTÓK, NÖVÉNY ÁRUSOK ÉS GASZTRO TERMÉKEK FORGALMAZÓI IS BEMUTATKOZNAK

A családi nap részeként kézműves kiállítók, növény árusok és gasztro termékek forgalmazói színesítik a programokat. A szervezők elmondása alapján céljuk, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessék a látogatókkal. 

FRISSÍTVE (április 19. 15:10): A JÁTÉKOS CSALÁDI TÚRA ÁLLOMÁSAIN PECSÉTET GYŰJTHETNEK A RÉSZTVEVŐK, SŐT A GRIMMBUSZ SZÍNHÁZ ELŐADÁSA IS VÁRJA A GYEREKEKET

A Szegedi Füvészkert szerkesztőségünkhöz küldött közleménye szerint a játékos családi túra résztvevői a különböző állomásokon pecséteket gyűjthetnek. A programban az intézmény partnerei, az SZTE-JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt. valamint az SZTE Kísérleti Fizika Tanszék és a Szegedi Csillagvizsgáló lesznek. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagjait sorsolják ki. A Füvészkert 9.00-18.00 óráig tart nyitva, a pecséteket pedig 10.00-16.00 óra között lehet gyűjteni.

A kicsik örömére a családi nap keretein belül 15.00-kor kezdődik a Grimmbusz Színház előadása, melyben Cseppke, a vízitündér látogatja meg a gyerekeket.

Forrás és fotók: fuveszkert.u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: try this website
'Fel a tetejéhez' gomb