Szegedi Arcok

Mozdonyvezető: “Minden nap legalább egyszer valaki átmegy előttem” – legutóbb gyalog, biciklivel, kismotorral és babakocsival is átkeltek az emberek a vonat előtt

“Csodálkozunk a sok baleseten a vasúti átjárókban? A legtöbb halál nem figyelmetlenség, hanem szándékos szabálysértés következménye” – olvasható az egyik mozdonyvezető írása a Szegeden közlekedünk csoportban megosztott posztban. Mint Richárd írja, minden nappali szolgálatában legalább egyszer átmegy valaki előtte. Nem figyelmetlenségből, hanem azért, mert tudja, hogy át fog érni. Néha azonban tévednek.

Április eleje valami szürreális volt a vonatbalesetek tekintetében. Napról-napra arról adtunk hírt, hogy egymás után történtek a balesetek. Ezek közül talán a letragikusabb a Mindszentnél történt vonatbaleset volt, ahol öt ember vesztette életét:

NE CSODÁLKOZZUNK, HOGY SOK A BALESET A VASÚTI ÁTJÁRÓKBAN

Hiába adott ki több közleményt a MÁV, még ezek után is történt súlyos vonatbaleset az országban, így 2022-ben már annyian haltak meg ennek következtében, mint tavaly egész évben. Ezekre reagált egy mozdonyvezető, aki saját tapasztalatait osztotta meg a közösségi oldalán: “Csodálkozunk a sok baleseten a vasúti átjárókban? Tegnapi szolgálatomban is úgy gondolta egy sárga BMW vezetője Szolnok mellett, hogy az én lassan közelítő tehervonatom, és a másik vágányon haladó gyorsvonat is messze van. Átért. Ezzel megerősítette saját magában a gondolatot, hogy jól tette, máskor is így kell ezt” – írta Richárd, aki ezek után feltöltött egy egész galériát annak bizonyítására, hogy a legtöbb halál nem figyelmetlenség, hanem szándékos szabálysértés következménye. Hozzátette: “egyetlen bűnös van, aki nem tiszteli a vonatot, és ezzel megöli magát, és rosszabb esetben másokat is a halálba visz.”

GYALOGOSAN, BICIKLIVEL, BABAKOCSIVAL ÉS MOTORRAL IS ÁTMENNEK AZ EMBEREK A VONATOK ELŐTT

Mint Richárd írja, a képeken tíz perc történetét látjuk: “Előttem feltorlódott a forgalom, a helyes vágányon sorban álltak a vonatok egy vörös bejárati jelző előtt, de a helytelen vágányon folyamatosan haladt a forgalom. Ez nem zavarta azokat, akik gyalog, biciklivel, kismotorral, teherautóval, babakocsival mentek át előttem. Sokkal többen, mint akikről képem van, és nem is mindegyik képet töltöttem fel” – emelte ki a mozdonyvezető, majd hozzátette, hogy minden nappali szolgálatában legalább egyszer átmegy valaki előtte. “Nem figyelmetlenségből, hanem azért, mert tudja, hogy át fog érni. Néha azonban tévednek” – zárta gondolatait Richárd.

FIGYELEMFELKELTŐ VASÚTBIZTONSÁGI KAPÁNY INDULT

A MÁV a balesetek visszaszorítása érdekében figyelemfelkeltő vasútbiztonsági kampányt indított, hiszen, mint kiderült, ebben az évben már 16-an, azaz csaknem annyian haltak meg a vasúti átkelőkben, mint tavaly egész évben, amikor 17-en vesztették életüket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb