Mindenmás

Napi pakk: kölnit a zsebbe, 8-13 fokkal indul a szegedi Húsvét hétfő

Egy pillanatra nem figyeltünk és már a végére is értünk a hosszú hétvégének, de mielőtt még bárki elkenődne, szólunk, a java még csak most jön, itt a Húsvét hétfő! Szeged365 napi pakk a legfontosabb napindító információkkal plusz egy kis szellemi táplálékkal, szegedieknek!

Boldog névnapot, Andrea, Ilma, Aladár, Hermina!

MA VAN HÚSVÉT HÉTFŐ, LOCSOLKODÁSRA FEL!

Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe a keresztény egyházak legrégibb, a zsidó pészahra visszavezethető megemlékezése. A bibliai magyarázat szerint Jézus sírját őrző katonák vízzel öntötték le a feltámadást felfedező, ujjongó asszonyokat, így akarták elhallgattatni őket. Vízbevető hétfőnek is hívják, mert e nap a locsolás napja. A lányokat régen kivonszolták a kúthoz, s vödör vízzel leöntötték, vagy a patakhoz vitték, s megfürdették. A locsolás, az ősi termékenységvarázsló és megtisztuló rítusban gyökerezik. A víz tisztító ereje a kereszténységnél a kereszteléshez kapcsolódik.

SZABAD-E LOCSOLNI? DZSEKIBEN IGEN!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk Húsvét hétfőn Szegeden, élénk széllel és 8-13 fokkal. A címben feltett kérdésre a válasz egy nagy igen, persze egy vékony dzseki nem árt hozzá. 

Ilyen lesz ma az idő:

  • néha napos,
  • néha felhős,
  • nagyon szeles (34-37 km/h),
  • hideg reggellel,
  • és viszonylag meleg délutánnal, maximum 13 fokkal.

EGY KIS LELKI FELTÖLTŐDÉS, HÚSVÉT HÉTFŐ REGGELÉRE

Húsvétkor sem hagyunk ütős sztorik, egyben szellemi táplálék nélkül – az alábbi három cikkünk az utóbbiról szól. Kezdd a reggeli kávéd az alábbi Szeged365 interjúk valamelyikével:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb