Közélet

Jönnek a legújabb bejelentések: csütörtökön Kormányinfót tart Gulyás Gergely

Csütörtök délelőtt tíz órakor Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – derül ki a szerdán kiküldött meghívóból a Portfolio szerint. A mai kormányülésen fontos döntések is születhetnek, többek között az árstopokkal kapcsolatban is határoznia kellene lassan a kormánynak.

Szerdán ülésezik a kormány, elképzelhető, hogy ez a negyedik Orbán-kabinet utolsó ülése, hiszen május 2-án összeül az új parlament a választások után. Ha valóban ez az utolsó ülés ebben a felállásban, akkor több fontos kérdésben is döntés születhetett.

ÉLELMISZERÁR-STOP, MI LESZ VELED?

A legfontosabb az üzemanyagok és az élelmiszerek árstopja lehet. A hét alapvető élelmiszer esetében jövő vasárnapig, május elsejéig áll fenn az árstop, a tavaly októberi árszinten kellett befagyasztani az árakat a boltoknak. Az üzemanyagoknál pedig május 15-ig kell dönteni a 480 forintos hatósági ár fenntartásáról. Korábban Orbán Viktor azt mondta, hogy az új kormány felállítása akár május végéig is elhúzódhat, vagyis könnyen lehet, hogy mindkét kérdésben ma döntenek.

AZ INFLÁCIÓ IS TERÍTÉKEN LEHET

A fentiek mellett biztosan szóba kerülnek a Kormányinfón az uniós kapcsolatok, a jogállamisági mechanizmus elindítása, illetve a költségvetés esetleges újratervezése, hiszen már Varga Mihály pénzügyminiszter is elismerte, hogy a magasabb infláció és alacsonyabb növekedés mellett át kell számolni az idei büdzsét. Lényeges kérdés lehet még a következő, ötödik Orbán-kormány összetétele, amiről szintén lehet szó. Az eseményről természetesen élőben tudósítunk majd Nektek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb