Kikapcs

Májusban startol az Imre Zoltán Kortárstánc Fesztivál Szegeden

Május első hetében a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont az Imre Zoltán Kortárstánc Fesztiválnak, mely az ifjú táncművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget – olvasható a színház csütörtöki sajtóközleményében. Mint írják, május 2. és 8. között összesen 13 előadást szerveznek a Kisszínházban.

Az Imre Zoltán programot a Nemzeti Kulturális Alap hirdette meg 2017-ben azzal a céllal, hogy segítse a pályakezdő alkotók elindulását, valamint az alkotások találkozását a közönséggel, a középiskolás és egyetemista korosztály megszólítását. A program mindemellett kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, a külföldi szakmai programokon való részvétel támogatására.

IMRE ZOLTÁN ÖRÖKSÉGE KÖVETENDŐ PÉLDA A TÁNCMÁVÉSZ TÁRSADALOM MINDEN GENERÁCIÓJA SZÁMÁRA

Az 1997-ben elhunyt kiemelkedő táncművész, a Szegedi Kortárs Balett alapítója, Imre Zoltán fontosnak tartotta a fiatal táncos, koreográfus generáció felkarolását – több ma elismert, akár Kossuth-díjjal is kitüntetett táncművészt fedezett fel, kísérletezés, nyitottság és komplex színházi gondolkodás jellemezte a művészetét. Öröksége követendő példa a táncművész társadalom minden generációja számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb